Fast Lane, Randstad en Cisco bundelen krachten

Fast Lane, Randstad IT Services en Cisco introduceren het Partner Talent Program: een gezamenlijk initiatief om het nijpende tekort aan netwerkspecialisten aan te pakken.
Tekort aan netwerkspecialisten
Europa kampt momenteel met een tekort van 160.000 netwerkspecialisten, groeiend tot een half miljoen in 2008. Dit blijkt uit grootschalig onderzoek van IDC onder duizend IT-directeuren in 31 Europese landen, inclusief Nederland.
Het dringend tekort aan netwerkspecialisten is het gevolg van het feit dat de economie snel aantrekt en organisaties een steeds groter belang hechten aan computernetwerken. Van de ondervraagde bedrijven die het afgelopen jaar ICT-personeel hebben aangeworven, zegt 50 procent het moeilijk te vinden gekwalificeerde ICT’ers te vinden.

Partner Talent Program

Fast Lane, Randstad IT Services en Cisco bundelen hun krachten in het partner Talent Program. Dit programma is uniek, omdat het gebaseerd is op een samenwerking, die alle specialismen omvat die noodzakelijk zijn voor de succesvolle werving en opleiding van netwerkspecialisten:
Fast Lane: Cisco Learning Solutions Partner en al ruim 10 jaar gespecialiseerd in het opleiden van netwerkspecialisten en de ontwikkeling van relevante networking-kwalificaties en certificeringen voor professionals.
Randstad: marktleider in Nederland op het gebied van mensen en werk, waarbij Randstad IT Services een extra focus heeft op de werving, opleiding en inzet van ICT-specialisten.
En Cisco, die al zijn kennis op het gebied van netwerkoplossingen beschikbaar stelt via kwalitatief hoogwaardige opleidingsprogramma’s die studenten opleiden tot gecertificeerde netwerkspecialisten.

Wat biedt het Partner Talent Program?

Het Partner Talent Program is gericht op de werving en opleiding van netwerkspecialisten c.q. potentiële nieuwe medewerkers voor Cisco Business Partners die deelnemen in dit programma.
Werving en selectie
Allereerst wordt, in opdracht van de deelnemende partner, gezocht naar potentiële nieuwe netwerkspecialisten die aansluiten bij het profiel van uw organisatie. Deze werving en selectie verloopt via de vele kanalen van Randstad IT Services en de Cisco Networking Academy.
Opleidingsprogramma
Vervolgens krijgen de geselecteerde kandidaten een opleidingstraject van 14 maanden, waarbij opleiding en werkervaring worden gecombineerd. Einddoel is de certificering tot Systems of Field Engineer op het gebied van Voice (Cisco Certified Voice Professional – CCVP) of Security (Cisco Certified Security Professional – CCSP). De opleiding hiertoe wordt volledig verzorgd door Fast Lane.
Na deze periode van 14 maanden kan de deelnemende partner besluiten om de medewerker op te nemen in het personeelsbestand.

Wat zijn de voordelen voor de partner?

Het Partner Talent Program is een win-win situatie.
Als partner krijgt u:

  • Passende, goed opgeleide en gecertificeerde netwerkspecialisten, binnen een relatief kort tijdsbestek, zonder dat u zelf veel tijd en geld kwijt bent aan de werving en opleiding van nieuwe medewerkers.
  • Een goede match: aangeboden kandidaten zijn vooraf allen gescreend op relevante achtergrond, kerncompetenties, ICT-kennisniveau, ambitie en flexibiliteit. Alleen die kandidaten die geschikt zijn, worden aangeboden.
  • Een all-in eenheidstarief, waarbij u vooraf exact weet op welke kosten u kunt rekenen en u zelf geen tijd en geld hoeft te besteden aan P&O-taken (o.a. begeleiding, administratie, verloning).
  • Een flexpool om pieken op te vangen.
  • De mogelijkheid om door te groeien.
  • Een voorsprong op uw concurrent.


De kandidaat krijgt:

  • Geen eindeloze sollicitatiegesprekken, maar één overzichtelijk en kort traject.
  • De kans om specialist te worden in 14 maanden.
  • De mogelijkheid de opleiding tot netwerkspecialist, inclusief Cisco-certificering, versneld te doorlopen (sneller dan normaalgesproken mogelijk is).
  • Zekerheid, met een vast contract bij een succesvolle Cisco-partner in het vooruitzicht.
  • Goede arbeidsvoorwaarden.


Inhoud opleidingsprogramma's

Fast Lane heeft opleidingsprogramma’s ontwikkeld op het gebied van Cisco Voice en Security, waarbij specifiek rekening is gehouden met een drietal rollen binnen de organisatie: Account Manager, Systems Engineer en Field Engineer. Het Partner Talent Program richt zich in eerste instantie op de opleiding tot Systems en Field Engineer op het gebied van Voice (Cisco Certified Voice Professinal – CCVP) en Security (Cisco Certified Security Professional – CCSP), waarbij de combinatie van leren en werken centraal staat.

Voor meer informatie neemt u contact op met Fast Lane via telefoon (030 658 2131) of email
Download hier de informatiebrochure.

ShareAholic buttons
Bookmark and share this: