> > CNS-221

Citrix NetScaler Unified Gateway (CNS-221)

Cursusbeschrijving Beschikbare data Gedetailleerde cursusinhoud
 

Who Should Attend

Server- en netwerk professionals die nieuw zijn voor Citrix NetScaler (Unified) Gateway platformen. Diegenen die Citrix NetScaler moeten integreren met bestaande XenApp, XenDesktop en/of XenMobile implementaties. IT professionals zoals netwerk- en systeembeheerders, consultants, engineers, architecten en Citrix Partner Network leden. Diegenen die zich willen certificeren tot Citrix Certified Associate for Networking (CCA-N).

NB.

 • Een volledige 5-daagse Citrix NetScaler training bevat een basisdeel en een specialisatie-deel. Citrix NetScaler Unified Gateway (CNS-221) is het specialisatie-deel van de volledige training Citrix NetScaler Essentials and Unified Gateway (CNS-222) en is bedoeld voor diegenen die in het verleden een Citrix NetScaler training hebben gevolgd (zie onder Prerequisites) en hun kennis willen verbreden met (Unified) Gateway functionaliteit en de integratie van Citrix NetScaler met Citrix XenApp, XenDesktop en/of XenMobile.
 • Eerdere deelname aan een Citrix NetScaler training verschaft de mogelijkheid om deze training los te volgen.
 • De focus van deze training ligt meer op het gebied van (beveiligd) toegangsbeheer en delivery van Citrix XenApp/XenDesktop/XenMobile resources met Citrix NetScaler (Unified) Gateway dan op netwerkbeheer en traffic management. Diegenen die meer geïnteresseerd zijn in de uitgebreide networking functionaliteiten van Citrix NetScaler worden verwezen naar de add-on training [courselink="CX-CNS-219 linkmark][/courselink].

Certifications

This course is part of the following Certifications:

Prerequisites

Eerdere deelname aan een Citrix NetScaler training (CNS-205 Citrix NetScaler Essentials and Networking óf Citrix NetScaler Essentials and Traffic Management (CNS-220)) is verplicht.

Voor diegenen die zich van tevoren willen voorbereiden kan de volgende gratis eLearning module worden aanbevolen: CNS-102 NetScaler Overview.

Bij aanvang van de training wordt aanbevolen dat de deelnemers in ieder geval beschikken over:

 • Bekendheid met application/desktop delivery (XenApp, XenDesktop of Remote Desktop Services)
 • Bekendheid en ervaring met Windows en Linux serverbeheer
 • Kennis van TCP/IP en HTTP protocollen, DNS en SSL
 • Kennis van netwerkprotocollen, VLANs en DMZ implementaties
 • Bekendheid en ervaring met Active Directory en Group Policy
 • Bekendheid met administratieve concepten voor zaken als load balancing, logging, content switching en high availability
 • Kennis van netwerkbeveiliging en Site Protection strategieën

Course Objectives

Na voltooiing van deze training hebben deelnemers o.a. de volgende kennis opgedaan:

 • Inzet van NetScaler Gateway en Unified Gateway in een server en/of desktop virtualisatie omgeving
 • Installeren en configureren van Citrix NetScaler management en het instellen van de NetScaler Gateway en/of Unified Gateway functionaliteit
 • Configureren van authenticatie en autorisatie
 • NetScaler Gateway integreren met StoreFront en XenDesktop/XenApp om externe toegang te verlenen voor Web, SaaS en mobile apps
 • Integratie van Unified Gateway met additionele resources
 • Monitoring, auditing en logging op een NetScaler met de ingebouwde NetScaler tools
 • Het troubleshooten van veel voorkomende NetScaler netwerk, security en/of connectivity issues

Course Content

Deze training kan beschouwd worden als de Unified Gateway add-on training voor Citrix NetScaler kenners. De training zal deelnemers via instructie en hands-on opdrachten bekend maken met Citrix NetScaler (Unified) Gateway 12 maar is ook geschikt voor beheerders van oudere versies. Naast de beveiliging van toegang tot XenDesktop, XenApp en/of XenMobile implementaties komen ook geavanceerde features zoals o.a. policy expressions, multifactor authenticatie en NetScaler Insight aan de orde.

De training vervangt het aanbod van de oudere training CNS-207: Implementing Citrix NetScaler 11 for App and Desktop Solutions. Een aantal doorgevoerde verbeteringen:

 • Nieuwe labs op een sterk verbeterd platform
 • Nieuwe onderwerpen toegevoegd aan de meeste modules
 • Vele suggesties die gemaakt zijn door deelnemers aan de vorige training werden doorgevoerd
 • Een meer logische volgorde van onderwerpen: 2 dagen verdieping in NetScaler Gateway en Unified Gateway onderdelen.

De training kan ook gevolgd worden mede ter voorbereiding van het Citrix examen 1Y0-253 Implementing Citrix NetScaler 11 for App and Desktop Solutions t.b.v. het behalen van de certificering Citrix Certified Associate – Networking (CCA-N).

NB.
Wij raden deelnemers af om de trainingen CNS-220 en CNS-222 allebei te volgen vanwege overlap van onderwerpen. Ten gevolge van de meer modulaire aanpak van de vernieuwde NetScaler trainingen is het nu mogelijk om (Unified) Gateway functionaliteit te leren tijdens deze 2-daagse cursus.

Klassikale training
Modality: C

Duur 2 dagen

Prijs (excl. BTW)
 • Nederland: 1.195,- €
 • België: 1.195,- €
Beschikbare data
 
Klik op de plaats & boek online Beschikbare data
Trainingen gemarkeerd met het groene vinkje vinden gegarandeerd plaats. Fast Lane levert alle gegarandeerde trainingen uit, ongeacht het aantal ingeschreven studenten. Alleen in geval van overmacht of andere onverwachte gebeurtenissen, zoals ongelukken of ziekte van de docent, kan het voorkomen dat de training niet plaatsvindt.
Trainingen gemarkeerd met het groene blad zijn FLEX-trainingen: trainingen die zowel klassikaal als online gevolgd kunnen worden. U kiest zelf de door u gewenste leervorm.
Nederland
18-10-2018 - 19-10-2018 Utrecht boek direct
FLEX-trainingen

Een FLEX-training is een Engelstalige training die plaatsvindt in één van de Fast Lane-trainingscentra in Europa en die online gevolgd kan worden vanaf uw eigen locatie. Bekijk hieronder alle beschikbare FLEX-data.

15-10-2018 - 16-10-2018 FLEX-training Dit is een FLEX-training in Engels.   Tijdzone: Europe/Warsaw US$ 936,- boek direct
Europa
Duitsland
11-10-2018 - 12-10-2018 Hamburg boek direct
29-11-2018 - 30-11-2018 Hamburg boek direct
Frankrijk
20-09-2018 - 21-09-2018 Parijs boek direct
25-10-2018 - 26-10-2018 Parijs boek direct
22-11-2018 - 23-11-2018 Parijs boek direct
Polen
15-10-2018 - 16-10-2018 FLEX-training Dit is een FLEX-training in Engels.   Tijdzone: Europe/Warsaw US$ 936,- boek direct
Latijns-Amerika
Mexico
06-09-2018 - 07-09-2018 Gegarandeerd FLEX-training Dit is een FLEX-training in Spanje.   Tijdzone: America/Mexico_City boek direct
04-10-2018 - 05-10-2018 FLEX-training Dit is een FLEX-training in Spanje.   Tijdzone: America/Mexico_City boek direct
15-11-2018 - 16-11-2018 FLEX-training Dit is een FLEX-training in Spanje.   Tijdzone: America/Mexico_City boek direct
13-12-2018 - 14-12-2018 FLEX-training Dit is een FLEX-training in Spanje.   Tijdzone: America/Mexico_City boek direct