Eenjarig opleidingsprogramma leidt op tot mbo-diploma, en CCNA- en Microsoft-certificaten

ROC Midden Nederland en Fast Lane starten samenwerking

De Meern, 8 april 2011 - ROC Midden Nederland en Fast Lane, geautoriseerd opleider voor Cisco, NetApp en VMware, bundelen de krachten in een opleidingsprogramma voor netwerkbeheerders. Het programma leidt kandidaten in één jaar op tot het behalen van het mbo-diploma Netwerkbeheerder niveau 4, en de certificaten CCNA (Cisco) en Microsoft MCITP Server Administrator 2008.

"Het hebben van een diploma of certificaat wordt steeds belangrijker", aldus Herman Goedman, directeur Fast Lane Benelux. "Dit opleidingsprogramma is zowel gericht op de kandidaat die de ambitie heeft zich verder te ontwikkelen als op de organisatie die het belangrijk vindt gediplomeerde medewerkers in dienst te hebben."

[UPDATE: dit opleidingsprogramma wordt niet langer aangeboden. Voor vragen of meer informatie neemt u contact op met Fast Lane via telefoonnummer 030 658 2131.]
Het opleidingsprogramma van ROC Midden Nederland en Fast Lane kenmerkt zich door de combinatie van werken en leren. De theorie, die wordt behandeld in middag-/avondsessies, wordt direct in de praktijk gebracht in portfolio-opdrachten. De Cisco- en Microsoft-labomgevingen simuleren de praktijksituatie zo nauwkeurig mogelijk. Daarnaast wisselt de kandidaat het volgen van opleidingen af met het werken in de praktijk, bij de eigen of een nieuwe werkgever. Een beroepspraktijkbegeleider begeleidt de kandidaat tijdens het traject. Na een jaar sluit de kandidaat het programma af met een erkend mbo-diploma en de vakspecifieke Cisco- en Microsoft-certificaten.

Voor werkgevers is het mogelijk in aanmerking te komen voor een vermindering van de belasting- en premieafdracht voor werknemers die scholing volgen, via de Wet Vermindering Afdracht Loonbelasting. Meer informatie is te vinden op de website van de Belastingdienst.

"We zijn blij de samenwerking met Fast Lane te zijn aangegaan en binnen het opleidingsprogramma optimaal gebruik te kunnen maken van elkaars expertise", vertelt Alette Ducro, directeur Bedrijfsopleidingen en Educatie a.i., ROC Midden Nederland. "ROC Midden Nederland verzorgt de mbo-opleiding Netwerkbeheerder en Fast Lane verzorgt de Cisco- en Microsoft-opleidingen. We werken toe naar het behalen van een diploma en certificaten, maar zorgen er tegelijkertijd voor dat de praktijk niet uit het oog verloren wordt."

Over ROC Midden Nederland
ROC Midden Nederland Bedrijfsopleidingen is gespecialiseerd in het organiseren en vormgeven van het gehele opleidingsbeleid van bedrijven en instellingen. We verzorgen opleidingen op maat en beroeps- en praktijkgerichte trajecten in het kader van om-, her- en bijscholing. Bedrijfsopleidingen maakt onderdeel uit van ROC Midden Nederland, de grootste onderwijsinstelling voor mbo-opleidingen en volwassenonderwijs in het midden van Nederland.

Over Fast Lane
Fast Lane is een wereldwijde, geautoriseerde opleider voor Cisco, NetApp en VMware. Fast Lane richt zich op de werkgebieden networking, storage en virtualisatie.

Een Cisco-, NetApp- of VMware-training bij Fast Lane betekent een training met officieel geautoriseerd cursusmateriaal en uitgebalanceerde praktijkoefeningen met behulp van professionele labs uit Fast Lane’s wereldwijde labinfrastructuur. Fast Lane werkt met gecertificeerde docenten die het lesgeven combineren met projecten en deze praktijkervaring gebruiken ter verrijking van de theorie in de klas.

Fast Lane is een door Ecabo en GOC erkend stagebedrijf.

ShareAholic buttons
Bookmark and share this: