Wijzigingen Advanced Collaboration, introductie Express Collaboration en verdwijnen Advanced Unified Communications

Belangrijke wijzigingen in Cisco Collaboration-specialisaties en -certificeringen

De ontwikkelingen op het gebied van Cisco Collaboration volgen elkaar in snel tempo op. Zo vinden er wijzigingen plaats in de architectuurspecialisatie Advanced Collaboration, werd de specialisatie Express Collaboration recent geïntroduceerd en verdwijnt de specialisatie Advanced Unified Communications binnenkort.

We hebben al deze ontwikkelingen overzichtelijk voor u op een rijtje gezet.

Wijzigingen in architectuurspecialisatie Advanced Collaboration

Met ingang van 13 mei 2013 maakt de Cisco Unity Support Specialist-certificering geen onderdeel meer uit van de architectuurspecialisatie Advanced Collaboration. Unity Support wordt vervangen door de !Cisco Video Network Specialist-certificering.

Collaboration gaat vandaag de dag verder dan Unified Communications alleen. Het omvat bijvoorbeeld ook telepresence- en video-oplossingen en werkplekapplicaties. Door de architectuurspecialisatie Advanced Collaboration breder op te zetten en aandacht te besteden aan het volledige Collaboration-portfolio, speelt Cisco in op deze ontwikkeling.

De !Cisco Video Network Specialist-certificering bestaat uit één examen. Ter voorbereiding op dit examen wordt aanbevolen de bijbehorende online training Implementing Cisco Video Network Devices, Part 1 (VIVND1) en de bijbehorende klassikale training !Implementing Cisco Video Network Devices, Part 2 (VIVND2) te volgen.

Let op: de Cisco Video Network Specialist-certificering is een andere certificering dan de iets uitgebreidere !CCNA Video-certificering!

Vanaf 13 mei moeten nieuwe Cisco-partners en partners die hun architectuurspecialisatie vernieuwen aan de nieuwe voorwaarden voldoen.

Cisco introduceert specialisatie Express Collaboration

Cisco breidt het Collaboration-portfolio uit met de introductie van de specialisatie Express Collaboration. Deze specialisatie is gericht op MKB-partners met een focus op Collaboration. Oplossingen als Cisco Business Edition 6000, WebEx, Jabber en TelePresence passeren de revue.

Het behalen van de specialisatie is een voorwaarde voor de Cisco Premier-certificering.

Specialisatie Advanced Unified Communications verdwijnt

Met ingang van 10 mei 2013 verdwijnt de specialisatie Advanced Unified Communications. Cisco raadt de partners die deze specialisatie op dit moment bezitten aan de overstap te maken naar de architectuurspecialisatie Advanced Collaboration of de recent geïntroduceerde specialisatie Express Collaboration.

Cisco-partners kunnen tot 9 mei 2013 in aanmerking komen voor het behalen van de specialisatie Advanced Unified Communications. Reeds bestaande partners behouden hun specialisatie tot uiterlijk 9 mei 2014.

Meer weten?
Wilt u weten welke invloed deze ontwikkelingen hebben op uw certificering of specialisatie? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via 030 658 2131 of info@flane.nl. Wij helpen u graag!

ShareAholic buttons
Bookmark and share this: