Nieuwe Security-trainingen direct beschikbaar bij Fast Lane

Cisco introduceert nieuwe Security-trainingen en -examens en wijzigt CCNP Security-certificering

Vandaag, 21 januari 2014, kondigt Cisco wijzigingen aan in de CCNP Security-certificering en een aantal Specialist-certificeringen. Nieuwe trainingen en examens worden geïntroduceerd en huidige training en examens worden vervangen of komen te vervallen.

De wijze waarop netwerken beveiligd moeten worden is de afgelopen jaren drastisch veranderd. Security maakt nu onderdeel uit van ieder component in het netwerk en het ontwerp van een netwerk en de beveiliging ervan moeten hand in hand gaan.

De !CCNP Security-certificering bestond uit losse trainingen die gericht waren op producten. De nieuwe certificering en de nieuwe trainingen zijn zo opgezet dat security-professionals kennis kunnen opbouwen rondom totale technologieën in plaats van specifieke producten.

Cisco introduceert de volgende CCNP Security-trainingen:

!Implementing Cisco Edge Network Security Solutions (SENSS) | 300-206 SENSS

!Implementing Cisco Threat Control Solutions (SITCS) | 300-207 SITCS

!Implementing Cisco Secure Access Solutions (SISAS) | 300-208 SISAS

!Implementing Cisco Secure Mobility Solutions (SIMOS) | 300-209 SIMOS

De voorkennis voor de CCNP Security-certificering blijft ongewijzigd: een !CCNA Security-certificering of CCIE-certificering is vereist. Ook blijft CCNP Security onderdeel uitmaken van het channelpartnerprogramma in de Borderless Networks-architectuurspecialisatie.

Populaire security-trainingen die geen onderdeel uitmaken van de CCNP Security-certificering, zoals de trainingen Introduction to 802.1X Operations for Cisco Security Professionals (802.1X) en Implementing and Configuring Cisco Identity Services Engine (SISE), blijven bestaan.


CCNP Security Mix & Match

Aan alle personen die nu op weg zijn hun CCNP Security-certificering te behalen, biedt Cisco 2 mogelijkheden:

1. De deelnemer legt de 'oude' examens af vóór de verloopdatum van 21 april 2014. Wanneer alle examens behaald zijn, beschikt de deelnemer over de CCNP Security-certificering die 3 jaar geldig is.
2. De deelnemer kiest voor de Mix & Match-oplossing en combineert oude en nieuwe examens:

642-618 FIREWALL of 300-206 SENSS
+
642-627 IPS of 300-207 SITCS
+
642-637 SECURE of 300-208 SISAS
+
642-648 VPN of 300-209 SIMOS


Specialist-certificeringen op het gebied van Cisco Security

Alle huidige specialist-certificeringen op het gebied van Cisco Security komen te vervallen. Reeds behaalde specialist-certificeringen blijven geldig tot de verloopdatum, maar na 21 april 2014 vervalt de mogelijkheid tot hercertificering.

Cisco introduceert één nieuwe Specialist-certificering op het gebied van Cisco Security: de !Cisco Cybersecurity Specialist Certification. Deze certificering is bedoeld voor security-analisten binnen multinationals en service providers.


Nieuwe Cisco Security-producttrainingen

Voor netwerksecurity-professionals die kennis op willen bouwen op het gebied van specifieke producten introduceert Cisco producttrainingen op het gebied van security.

!Implementing Advanced Cisco ASA Security (SASAA)

Implementing & Configuring Cisco Identity Services Engine for Wireless Engineers (SWISE)

Implementing Core Cisco ASA Security (SASAC)

Implementing Cisco bring Your Own Device Solutions (SBYOD)

Vanaf vandaag zijn de eerste nieuwe Cisco Security-trainingen beschikbaar via Fast Lane.

Meer informatie
Heeft u vragen of opmerkingen over de nieuwe trainingen en/of certificeringen? Aarzel niet om contact op te nemen met Fast Lane via 030 658 2131 of info@flane.nl. We helpen u graag!

ShareAholic buttons
Bookmark and share this: