Nieuwe voorwaarden voor Cisco-partners, aandacht voor Internet of Things, Application Centric Infrastructure en InterCloud

Cisco kondigt wijzigingen aan in Cisco-partnercertificeringen

Vorige maand was onze Business Manager Cisco, Herman Goedman, aanwezig op de Cisco Partner Summit in Las Vegas, een evenement dat Cisco jaarlijks organiseert voor zijn partners. Tijdens dit evenement deed Cisco een groot aantal aankondigingen. Een deel had betrekking op nieuwe technologieën en oplossingen, en een deel op het partnerprogramma dat in 2015 op belangrijke punten zal wijzigen. Wij informeren u graag over de belangrijkste aankondigingen.

Naast het delen van belangrijk nieuws overhandigde Cisco awards aan een aantal Learning Partners. Wij zijn er trots op de Cisco Top Quality Award en de Cisco Collaboration Award te hebben gekregen voor de regio's Europa, Midden-Oosten, Afrika en Rusland. Cisco noemde de goede samenwerking tussen Fast Lane en Cisco, onze innovatieve opleidingsprogramma's en onze inzet om trainingen met de hoogst mogelijke kwaliteit uit te leveren.

Internet of Things (IoT)

Een ontwikkeling waar Cisco veel aandacht voor heeft is het Internet of Things: het verbinden van apparaten die nog niet met het internet verbonden zijn en het op een slimme manier gebruikmaken van de nieuwe toepassingsmogelijkheden die de verbindingen met zich meebrengen. Cisco stelt dat slechts 1% van alle mensen, dieren en dingen in de wereld verbonden is.

Door het Internet of Things in te gaan zetten kan de vuilophaaldienst in grote steden bijvoorbeeld efficiënter worden uitgevoerd dan nu het geval is, door het plaatsen van sensoren in vuilcontainers en -ophaalauto's die aangeven welke container vol is en welke nog niet. Ook kan de verlichting op wegen aangepast worden op basis van het verkeersaanbod en kan landbouwgrond nauwkeuriger besproeid en bemest worden doordat sensoren de behoefte lokaal meten en doorgeven.

Application Centric Infrastructure (ACI)

Een nieuwe technologische doorbraak onder de naam Application Centric Infrastructure (ACI) gaat resulteren in intelligentere netwerken die niet langer per component geconfigureerd worden, maar centraal en op basis van de vraag van de toepassingen. Door deze ontwikkelingen zal het beheer en de inrichting van IT-infrastructuren op grote punten wijzigen.

InterCloud

Door de zogenaamde InterCloud wil Cisco het mogelijk maken om private en public clouds te verbinden en transparant aan te bieden. Cisco-partners kunnen met deze InterCloud een zeer flexibele infrastructuur aanbieden.

Nieuw programma voor Cisco-partners

Het nieuwe programma voor Cisco-partners speelt volledig in op bovengenoemde ontwikkelingen.

Zo verwacht Cisco van alle partners dat zij straks over Hybrid IT-competenties beschikken. Dit betekent dat Cisco Gold- en Premier-partners niet alleen het ontwerp, beheer en de implementatie van infrastructuren, maar ook Cloud en Managed Services onderdeel moeten laten zijn van hun aanbod.

Daarnaast zullen Gold-partners binnen de organisatie verkoopvaardigheden moeten ontwikkelen om in staat te zijn met hun klanten het gesprek over business-voordelen te kunnen voeren in plaats van over de IT-inrichting.

Verder verdwijnt de Cisco Silver-status volledig uit het partnerprogramma en introduceert Cisco masterspecialisaties die partners in staat stellen zich volledig te specialiseren op een bepaalde technologie.

Tot slot voert Cisco wijzigingen door in de architecturen. De Borderless Networks-achitectuur verdwijnt uit het programma en de architecturen Security, Enterprise Networks en IPNG worden geïntroduceerd.

Op de hoogte blijven van alle wijzigingen?
In de komende weken en maanden zullen wij u via onze nieuwsbrief, onze LinkedIn-pagina, het Twitter-account van onze Business Manager Cisco, Herman Goedman, en natuurlijk in het persoonlijke contact dat wij met u hebben, tijdig informeren over de wijzigingen op het gebied van trainingen en certificeringen.

Heeft u vragen over één van onderstaande wijzigingen, of over Cisco-trainingen of -certificeringen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via 030 658 2131 of info@flane.nl. Wij helpen u graag!

ShareAholic buttons
Bookmark and share this: