Nieuwe Collaboration-certificeringen vervangen CCNA Voice, CCNA Video en CCNP Voice

Cisco introduceert CCNA Collaboration- en CCNP Collaboration-certificeringen

Vandaag, 17 februari 2015, introduceert Cisco de !CCNA Collaboration-certificering en de !CCNP Collaboration-certificering. Beide certificeringen maken onderdeel uit van de 'Career Certifications': de Cisco-certificeringen voor individuen.

In de nieuwe Cisco Collaboration-certificeringen zijn video en voice geïntegreerd. Waren de CCNA Voice- en de CCNP Voice-certificeringen nog gebaseerd op Unified Communications versie 8 en versie 9, de CCNA Collaboration- en CCNP Collaboration-certificeringen zijn gebaseerd op Unified Communications versie 10.

De CCNA Voice-, !CCNP Voice- en !CCNA Video-certificeringen komen te vervallen. De CCNA Voice- en CCNA Video-certificeringen zijn na 15 augustus 2015 niet meer te behalen. De CCNP Voice-certificering vervalt naar alle waarschijnlijkheid in Q4 2015. Cisco heeft de precieze End Of Life-datum van deze certificering nog niet gecommuniceerd. Reeds behaalde certificeringen blijven 3 jaar geldig vanaf de datum van certificering.

Ter voorbereiding op het behalen van de nieuwe CCNA Collaboration- en CCNP Collaboration-certificeringen introduceert Cisco nieuwe Collaboration-trainingen. De CCNA Collaboration-trainingen zijn, net als de examens, direct beschikbaar. De CCNP Collaboration-trainingen en -examens komen in april 2015 beschikbaar.

Examens en trainingen in de CCNA Collaboration-certificering
! | 210-060 CICD
Implementing Cisco Video Network Devices, Part 1 (CIVND1) - web based
! | 210-065 CIVND

Examens en trainingen in de CCNP Collaboration-certificering
! | 300-070 CIPTV1
! | 300-075 CIPTV2
! | 300-080 CTCOLLAB
! | 300-085 CAPPS

De voorkennis voor de CCNP Collaboration-certificering bestaat uit een geldige CCIE- of !CCNA Collaboration-certificering.


Nieuwe CCNA Collaboration- en CCNP Collaboration-certificeringen
Het overzicht van Cisco-certificeringen voor individuen


Van CCNA Voice/Video naar CCNA Collaboration óf van CCNP Voice naar CCNP Collaboration
Bent u CCNA Voice, CCNA Video of CCNP Voice gecertificeerd óf bereidt u zich op dit moment voor op het behalen van één van deze certificeringen? Cisco heeft een Mix & Match-programma samengesteld.

Lees hier meer over de overgang van CCNA Voice en/of CCNA Video naar CCNA Collaboration
Lees hier meer over de overgang van CCNP Voice naar CCNP Collaboration

Veelgestelde vragen over de nieuwe CCNA Collaboration- en CCNP Collaboration-certificeringen
Onze collega Marjolein zette een aantal veelgestelde vragen over de CCNA Collaboration- en CCNP Collaboration-certificeringen, -examens en -trainingen op een rij.

CCNA Collaboration-certificering: voorkennis, trainingen, examens en de combinatie met de CCNA Voice- en CCNA Video-certificeringen
CCNP Collaboration-certificering: voorkennis, trainingen, examens en de combinatie met de CCNP Voice-certificering

Meer informatie
Wilt u meer weten over de nieuwe Cisco Collaboration-certificeringen? Aarzel niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen via 030 658 2131 of info@flane.nl. Wij helpen u graag!

ShareAholic buttons
Bookmark and share this: