Fast Lane leidt, met steun van CA-ICT, 27 deelnemers op tot CCVP en CCSP

Students@Work opleidingsprogramma groot succes

Fast Lane Benelux is met het Students@Work programma één van de vier prijswinnaars van de Employability Impulse 2006. Het Students@Work programma is bedoeld voor jonge MBO en HBO afgestudeerde ICT-ers. Binnen dit programma worden zij gestimuleerd hun kennis in networking in het eerste jaar van hun carrière verder te ontwikkelen d.m.v. het volgen van een opleidingstraject, in combinatie met het opdoen van ervaring in het ICT werkveld. Concreet houdt dit in dat de studenten direct na hun studie aan het werk gaan bij een ICT dienstverlener en zich specialiseren in Voice over IP of Security. Het opleidingstraject wordt afgesloten met het behalen van een Cisco Certified Professional certificaat: een certificaat van grote waarde voor zowel de gecertificeerde als de organisatie waarin de gecertificeerde werkzaam is.

Dankzij de steun van het CA-ICT is het Students@Work programma in 2007 met veel succes van start gegaan.

Tekort aan ICT specialisten
Fast Lane heeft dit initiatief geïntroduceerd om een oplossing te kunnen bieden voor het sterk opgelopen tekort aan goed opgeleide ICT specialisten. Zelfs in het huidige economische klimaat zoeken ICT dienstverleners nog steeds naar jonge talenten om projecten te kunnen bemannen. Het Students@Work opleidingsprogramma biedt ruim 40 dagen klassikale training onder leiding van een zeer ervaren Certified Cisco Systems Instructor. Daarnaast heeft de student de beschikking over een volledige e-learning omgeving en krijgt de student examenbegeleiding. Naast aandacht voor technische vaardigheden is er in ruimte mate aandacht voor communicatieve vaardigheden.

Michel Schaalje – Technisch Directeur Cisco Nederland
“Het Students@Work programma van Fast Lane biedt onze channel partners de kans hun positie in de Security markt te versterken. Security is een top prioriteit voor elk bedrijf. Goede Security is een voorwaarde voor bedrijven om in toenemende mate hun investering in IT te gebruiken voor e-business applicaties, tot een mobielere workforce te komen en flexibeler en sneller in te kunnen spelen op veranderende behoeften van de markt. Met het Students@Work programma van Fast Lane kunnen partners zich voorbereiden op de groeiende vraag naar Security professionals. Door de opzet van het programma kunnen zowel junior ICT-ers als ervaren netwerk professionals een belangrijke stap zetten in deze groeimarkt van de komende jaren. Voor Cisco en haar klanten is het cruciaal dat deze oplossingen door mensen met de juiste expertise worden geïmplementeerd en beheerd, voor een maximaal rendement op de gedane investering.”

Roel Schulting – Voorzitter Stichting CA-ICT
“Voor de opleiding tot CCVP en CCSP heeft Fast Lane gekozen voor een specifieke aanpak die leren en werken combineert en waar de te beheersen stof verdeeld is over een langere periode. Daardoor blijven de deelnemers beschikbaar voor de organisatie en combineren ze theorie en praktijk. Het programma is uitstekend geschikt voor zowel nieuwkomers in Unified Communications als voor professionals die de nodige ervaring opgedaan hebben. Dit is precies waar de Stichting CA-ICT naar zoekt: praktische programma’s die het succes van werknemers op de arbeidsmarkt vergroten.”

Students@Work: 2007 - 2009
Het Students@Work programma is in 2007 gestart. In maart 2009 waren 27 deelnemers volledig gecertificeerd Voice of Security Professional. De overige 23 deelnemers volgen op dit moment de laatste onderdelen uit het programma. Het Students@Work programma in de huidige vorm wordt in juni 2009 afgerond. Een nieuw programma is in ontwikkeling, waarbij de nadruk wordt gelegd op bedrijven uit het MKB en een brede opleiding aangeboden wordt. Oplossingen rondom VoIP, Security, Routing & Switching en Wireless LAN komen aan de orde. Ook binnen dit programma worden alle trainingen afgesloten met internationaal erkende certificaten.

Over CA-ICT
De Stichting Centrum Arbeidsmarktvraagstukken ICT (CA-ICT) heeft tot doel de employability van de sector en de werknemers in de sector te verbeteren en daarmee de concurrentiekracht van Nederland te vergroten. Zij doet dit sinds 1997 door het stimuleren van werkgelegenheidsprojecten, bedrijfsopleidingen, omscholing en herplaatsing. Financiering gebeurt d.m.v. subsidies vanuit het Europees Sociaal Fonds en vanuit eigen middelen. In het bestuur van de Stichting zijn werkgevers, werknemers en belangenverenigingen vertegenwoordigd.

Contact
Voor meer informatie neemt u contact op met Fast Lane via 030 658 2131 of info@flane.nl

ShareAholic buttons
Bookmark and share this: