Initiatief van Cisco Networking Academy

Fast Lane in Cisco’s NetRiders Challenge

Vandaag, 1 juli 2009, vind de internationale finale van Cisco’s NetRiders Challenge plaats op locatie van Fast Lane in De Meern. In de finale, die online plaatsvindt, strijden de drie winnaars van de Nederlandse competitie tegen 120 finalisten in Europa, Rusland, Afrika en het Midden-Oosten. Inzet is een compleet verzorgde studiereis naar San Francisco.

In Nederland ging Cisco’s NetRiders Challenge begin juni van start met competitiedagen op enkele ROC’s. Deelnemers moesten honderd meerkeuzevragen beantwoorden en een softwaresimulatie op het gebied van routerconfiguratie binnen een bepaalde tijd succesvol afronden. De opdrachten binnen deze competitie zijn op niveau Cisco Certified Network Associate (CCNA) 4.

De competitiedagen, die in 41 landen plaatsvonden, brachten per land 3 winnaars voort. Deze 123 winnaars strijden vandaag tegen elkaar in de finale via AcademyNetSpace, een community voor Cisco Networking Academy studenten. De wedstrijd gaat in alle landen gelijktijdig van start onder toezicht van afgevaardigden van Cisco. De landen staan met elkaar in contact via WebEx. Arie van Duijn, Academy Area Manager, Cisco: “Het ervaren van het enthousiasme en het fanatisme waarmee de studenten in de verschillende landen aan de competitie meedoen, zijn een enorme stimulans om dir soort activiteiten verder te ontwikkelen.”

De Nederlandse winnaars zijn Danila Stroganov (ROC Nova College, Haarlem), Freerk Terpstra (ROC Friese Poort, Sneek) en Orkun Kenber (ROC Willem I College, Den Bosch). Als beste van Nederland volgde Danila een ICND2 training bij Fast Lane.

Cisco’s NetRiders Challenge levert uiteindelijk 5 winnaars op: een winnaar van ieder continent, de best scorende man en de best scorende vrouw. Deze 5 winnaars gaan een week naar San Francisco waar ze onder meer een bezoek aan Cisco brengen, top engineers van Cisco ontmoeten en diverse bezienswaardigheden bezoeken. De week is bedoeld om de studenten kennis te laten maken met de diversiteit aan carrièremogelijkheden.

Cisco Networking Academy
De Cisco’s NetRiders Challenge is een initiatief van de Cisco Networking Academy. Dit programma is een succesvolle alliantie tussen het onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid, en is inmiddels in meer dan 160 landen actief. Gebruikmakend van webtechnologie leert het programma studenten om netwerken te ontwerpen, bouwen en onderhouden. Wereldwijd zijn er meer dan 600.000 Cisco Networking Academy-studenten. In 1999 werd de eerste Nederlandse Networking Academy geopend.

Fast Lane, Cisco en NASC (Networking Academy Support Center) hebben de intentie in de toekomst meer van dezelfde soort competities te organiseren.

Voor meer informatie neemt u contact op met Fast Lane via 030 658 2131 of info@flane.nl

Cisco's NetRiders Challenge
Kees Boot, Fast Lane (l) en Arie van Duijn, Cisco met de drie Nederlandse prijswinnaars.

ShareAholic buttons
Bookmark and share this: