Mijlpaal in Students@Work programma

40e Cisco professional in Fast Lane opleidingsprogramma

UTRECHT, 17 augustus 2009 – Fast Lane, Cisco Learning Solutions Partner, feliciteert in augustus 2009 de 40e Cisco professional in het Students@Work opleidingsprogramma. Dit programma, dat werken en leren combineert, werd in 2007 geïntroduceerd om een oplossing te bieden voor het sterk opgelopen tekort aan goed opgeleide ICT specialisten.

Het Students@Work programma is bedoeld voor jonge MBO en HBO afgestudeerde ICT’ers. Binnen het programma worden zij gestimuleerd hun kennis in het eerste jaar van hun carrière verder te ontwikkelen door middel van het volgen van een opleidingstraject in combinatie met het opdoen van ervaring in het ICT werkveld. Concreet houdt dit in dat de studenten direct na hun studie aan het werk gaan bij een ICT dienstverlener en zich specialiseren in Routing en Switching, Voice over IP of Security. Het opleidingstraject wordt afgesloten met een Cisco Certified Professional certificaat: een certificaat van grote waarde voor zowel de gecertificeerde als de organisatie waarin de gecertificeerde werkzaam is.

Het Students@Work programma is mede tot stand gekomen door steun van het Centrum voor Arbeidsvraagstukken ICT (CA-ICT) die het programma verkoos tot één van de winnaars van de Employability Impulse 2007. Hierdoor werd het mogelijk een optimale leeromgeving op te zetten en de opleidingskosten voor de deelnemers te beperken.

In 2008 kon een uitbreiding van het programma verwezenlijkt worden door de samenwerking tussen Cisco, Randstad IT Services en Fast Lane. Deze samenwerking, bekend onder de naam Partner Talent Program, wordt wereldwijd genoemd als best-practise op het gebied van werving, selectie en ontwikkeling van ICT specialisten voor Cisco Channel Partners.

Paul van den IJssel, destijds Engineer bij Digacom, was één van de eerste deelnemers die het Students@Work programma met succes afrondde. Inmiddels is hij werkzaam als manager van de afdeling Beheer & Support. Paul: “Ik volgde mijn volledige opleidingsprogramma tot Cisco Certified Voice Professional (CCVP) bij Fast Lane en combineerde dit met een baan bij Digacom. De combinatie werken en leren zorgde voor een goede koppeling tussen theorie en praktijk. Daarnaast deelden de Fast Lane docenten veel van hun praktijkervaring in de klas.”

Het Students@Work programma krijgt een vervolg in het Partner Talent Program Light dat zich richt op de ontwikkeling van ICT’ers voor ICT dienstverleners in het MKB segment.


Meer informatie
Voor meer informatie over het Students@Work programma neemt u contact op met Fast Lane via 030 658 2131 of info@flane.nl.

ShareAholic buttons
Bookmark and share this: