Blog index > AWS-trainingen en meer: 3 manieren om AWS-kennis op te doen – Fast Lane Blog
avatar

AWS-trainingen en meer: 3 manieren om AWS-kennis op te doen

22 februari 2019
door Isabelle Faber

AWS-trainingen“Wat is een snelle en goede manier om kennis van AWS op te doen? Is het volgen van AWS-trainingen de enige manier of zijn er meer opties?” Het zijn vragen die mij vaak gesteld worden. Reden genoeg om in deze blog op een rij te zetten welke manieren er zijn om AWS-kennis op te doen.

Wat, waar, wanneer en hoe?

Er zijn tegenwoordig oneindig veel manieren om kennis op te doen. Welke manier het beste bij jou past, is afhankelijk van verschillende factoren:

  • Naar welke kennis ben je op zoek?
  • Waar en wanneer wil je de kennis opdoen?
  • Welke leerstijl past het beste bij jou?

Vooral dat laatste is belangrijk om gemotiveerd aan de slag te kunnen gaan.

AWS-trainingen en meer

AWS heeft een rijk aanbod aan betrouwbare content in verschillende vormen.

  • Klassikale AWS-trainingen
  • Online AWS-trainingen in de vorm van e-learning, zowel betaalde als gratis content
  • Testlabs

Ik licht ze alle drie kort toe.

Klassikale AWS-trainingen

Tijdens de klassikale AWS-trainingen word je, samen met andere deelnemers, in maximaal 3 dagen volledig ondergedompeld in de AWS-technologie├źn. Kies je voor deze manier van leren, dan kies je ervoor om in een afgebakende periode alle kennis op te doen die je nodig hebt om met AWS te werken of om een AWS-examen of -certificering te behalen.

Het vinden van de AWS-training die past bij jouw functie is makkelijk te vinden. De trainingen zijn beschikbaar op verschillende niveaus en bedoeld voor de rollen van architect, developer en systems operator.

In onderstaande tabel vind je een handig overzicht.

 Foundation-niveauAssociate-niveauProfessional-niveau
ArchitectAWS Technical Essentials (AWSE)Architecting on AWS (AWSA)Advanced Architecting on AWS (AWSAA)
DeveloperAWS Technical Essentials (AWSE)Developing on AWS (AWSD)DevOps Engineering on AWS (AWSDEVOPS)
Systems OperatorAWS Technical Essentials (AWSE)Systems Operations on AWS (AWSSYS)DevOps Engineering on AWS (AWSDEVOPS)

Online AWS-trainingen

AWS heeft een grote hoeveelheid online AWS-trainingen beschikbaar. De meeste e-learningtrainingen zijn kort van duur. Ze geven snel de gewenste informatie over een bepaald aspect van AWS, zoals back-up of storage, of ze zijn gericht op een specifieke rol, zoals sales, business manager, architect of cloud practitioner.

De online AWS-trainingen komen ook van pas ter voorbereiding op een klassikale AWS-training. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je, voordat je aan de training Security Engineering on AWS (AWSSO) deelneemt, de online training AWS Security Fundamentals volgt.

Veel van de online AWS-trainingen zijn gratis beschikbaar. Op de website van AWS Training vind je een overzicht van alle trainingen.

Qwik Labs

Wanneer je AWS eens in de praktijk wilt uitproberen, zijn er Qwik Labs beschikbaar. Ter introductie van het AWS-portfolio zijn er 19 testlabs door te werken met een duur van ongeveer 30 minuten per lab. In deze labs kun je zelfstandig een eigen AWS-omgeving opzetten en uitproberen. Het geeft je inzicht in de manier van werken met de WAS-console. Je vindt de Qwik Labs op de website van AWS.

Meer informatie

In een latere blog ga ik dieper in op de AWS-certificeringen. Heb je vragen over de AWS-trainingen, klassikaal of online? Neem vrijblijvend contact met me op via 030 685 2131 of stuur me een e-mail.

Tags: , , ,

Geef een antwoord