Oracle Database 12c Workshop voor Gemeenten (ORDB12CW)

 

Who Should Attend

Deze workshop is ontwikkeld voor DBA’s van gemeenten die te maken krijgen met de upgrade van Oracle database11g naar 12c.

Prerequisites

Goede kennis van de Oracle Database 11g

Course Objectives

Na het volgen van deze workshop:

  • creëert, beheert en monitort u multitenant container database en pluggable databases
  • beheert u datafile online operations en data lifecycle management met gebruik van heat map
  • zet u de unified audit trail op
  • kent u de nieuwe privileges, zoals SYSBACKUP, SYSDG, SYSKM
  • optimaliseert u de database performance met monitoring DB operations, Real-Time ADDM en Compare Period ADDM
  • beheert u resources in een multitenant container database en pluggable databases met de mogelijkheden van Resource Manager
  • kent u nieuwe Oracle Data Pump features en de SQL*Loader Express Mode

Course Content

De overgang van Oracle Database 11g naar 12c heeft binnen de Nederlandse gemeenten lang op zich laten wachten. Op dit moment staan veel gemeenten aan de vooravond van een upgrade naar Oracle 12c. Bent u voldoende op de hoogte van de grote inhoudelijke verschillen tussen de Oracle 11g en 12c? Oracle 12c is gebaseerd op een volledig nieuwe database-architectuur. Dit heeft niet alleen impact op de applicaties die gebruik maken van de database, maar ook op het werk van de DBA’s die met een Container architectuur moeten leren omgaan. Dit heeft impact op de uitvoering van het databasebeheer.

In deze Oracle Database12c workshop leert u de relevante nieuwe mogelijkheden die Oracle Database 12c biedt. De workshop is samengesteld voor DBA’s die werken in een gemeente. De workshop bestaat uit twee Oracle-trainingen en daarbij worden alle direct toepasbare cursusonderwerpen door Bram van der Vos, een zeer ervaren Oracle trainer, behandeld. Met behulp van hands-on labs worden oefeningen uitgevoerd. Aan het einde van deze workshop bent u bekend met Oracle 12c, u kunt het beheren, u heeft kennis o.g.v. database-performance en op het gebied van database security.

De workshop is gebaseerd op het originele Oracle trainingsmateriaal en wordt verzorgd door gecertificeerde Oracle trainers.

Multi-tenant Architecture
Na een korte uitleg over de Oracle Enterprise Manager Cloud Control 12c en Enterprise Manager Database Express, leert u wat een multitenant architectuur voor u betekent, en hoe u er gebruik van kan maken. In de workshop leert u het creëren, het beheer, de monitoring en het back-up en recovery proces kennen van multitenant container database en pluggable databases.

Hands-on Oefeningen en demonstratie
De aangeboden stof wordt middels hands-on oefeningen en demonstratie verduidelijkt.

Online Training

Duration 3 days

Price (VAT excl.)
  • 2,295.— €
Classroom Training

Duration 3 days

Price (VAT excl.)
  • The Netherlands: 2,295.— €
  • Belgium: 2,295.— €

Currently there are no training dates scheduled for this course.