Certified Data Center Professional (CDCP)

 

Who Should Attend

Deze cursus is geschikt voor IT- en facility professionals en voor iedereen die werkt in- en rondom een datacenter. Het cursusmateriaal is Engelstalig, een goede leesvaardigheid in het Engels is daarom vereist.

Prerequisites

Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Course Objectives

Inzicht krijgen in de werkzaamheden in en rondom een datacenter en de keuzes die worden gemaakt m.b.t. huidige en toekomstige behoeften. Ons doel is om ervoor te zorgen dat je na twee dagen een gecertificeerd datacenter professional bent.

Course Content

Met deze 2-daagse CDCP-cursus krijg je een overzicht van de belangrijkste onderdelen in een datacenter en de aandachtspunten die daarbij horen. De cursus is in samenwerking met EPI, de wereldstandaard voor datacenter-diensten. In deze cursus leer je meer over stroomvoorziening, koeling, bekabeling en (brand)beveiliging. Ook behandelen we de belangrijkste beheer- en onderhoudsacties. In aanvulling op de theorie behandelen we concrete voorbeelden uit de praktijk.

Op de laatste dag van de cursus neem je deel aan het Exin-examen om je datacenter certificaat te behalen. Dit certificaat is wereldwijd erkend en drie jaar geldig. Neem je virtueel deel aan deze cursus? Of ben je de laatste dag niet in de gelegenheid om naar de locatie te komen? Dan ontvang jij een examenvoucher voor een online examen welke jij zelf in kunt plannen. De kosten van het examen zijn bij de cursus inbegrepen.

In deze cursus leer je welke onderdelen belangrijk zijn voor high-availability van het datacenter:

  • De diverse industriestandaarden beschrijven en toepassen
  • Technologieën beschrijven voor o.a. UPS, brandbestrijding, koeling, monitoring en deze toepassen
  • De stroomvoorziening doorlichten om downtime te voorkomen
  • High-power koeling methoden beschrijven
  • Een betrouwbare en schaalbare netwerkinfrastructuur ontwerpen
  • Effectieve contracten met suppliers opstellen
  • Effectieve monitoring van het datacenter opzetten
  • De juiste beveiliging opzetten en toepassen ter bescherming van gegevens

Price & Delivery methods

Online Training

Duration
2 days

Price
  • 1,925.— €
Classroom Training

Duration
2 days

Price
  • The Netherlands: 1,925.— €
 

Schedule

Fast Lane will carry out all guaranteed training regardless of the number of attendees, exempt from force majeure or other unexpected events, like e.g. accidents or illness of the trainer, which prevent the course from being conducted.
Instructor-led Online Training:   This computer icon in the schedule indicates that this date/time will be conducted as Instructor-Led Online Training.

English

Time zone: Central European Summer Time (CEST)   ±1 hour

Online Training Time zone: Central European Summer Time (CEST) Guaranteed To Run