Blog index > Cisco Continuing Education Points en hercertificering: hoe werkt het?
avatar

Cisco Continuing Education Points en hercertificering: hoe werkt het?

27 januari 2022
door Herman Goedman
Cisco Continuing Education Points
Bron: Cisco.com

Een Cisco-certificering is drie jaar geldig. Wil je de certificering behouden? Dan dien je je binnen die drie jaar opnieuw te certificeren. Vroeger kon dat alleen door een examen (opnieuw) te behalen. Tegenwoordig kan het ook op een andere manier. En dat is waar de Cisco Continuing Education Points om de hoek komen kijken.

Cisco Continuing Education Points: wat zijn het?

Cisco Continuing Education Points zijn punten waarmee je je reeds behaalde Cisco-certificering kunt verlengen. De punten zijn op verschillende manieren te behalen:

  • Door deel te nemen aan een officiĆ«le Cisco-training bij een geautoriseerde Cisco-opleidingspartner
  • Door deel te nemen aan een officiĆ«le Cisco-training bij Cisco
  • Door deel te nemen aan specifieke sessies op Cisco LIVE!

Na deelname dien je de punten te claimen in het Cisco Continuing Education Portal. Je geeft aan wie de aanbieder was en, indien relevant, wat de naam en de datum is van de training die je gevolgd hebt. De aanbieder ontvangt vervolgens automatisch bericht met de vraag jouw claim te accepteren. Is alles in orde? Dan komen de punten op jouw naam te staan.

Heel belangrijk: je dient je claim binnen 90 dagen na deelname in te dienen. Daarna heb je geen recht meer op de punten.

Hoeveel punten heb je nodig voor hercertificering?

Het verschilt per certificering hoeveel punten je precies nodig hebt.

CertificeringsniveauAantal puntenOpmerking
Associate30
Specialist40
Professional80Hercertificeren is ook mogelijk door een combinatie van het behalen van punten en het behalen van een of meerdere examens.
Expert120Hercertificeren is ook mogelijk door een combinatie van het behalen van punten en het behalen van een of meerdere examens.

Hoeveel punten behaal je met het bijwonen van een Cisco-training?

Dat verschilt per training. Op onze website vind je, aan de rechterkant van een trainingspagina (in dit voorbeeld de training CCNA), de hoeveelheid punten die je met het bijwonen van de desbetreffende training kunt behalen.

Wat is het verschil tussen Cisco Continuing Education Points en Cisco Continuous Learning Points?

Continuous Learning Points zijn punten die belangrijk zijn voor Cisco-channelpartners die een Master-specialisatie willen verlengen. De punten kunnen behaald worden wanneer medewerkers trainingen bijwonen op Sales Connect. Veel van de black belt-trainingen (stage 1, 2 en 3) leveren bijvoorbeeld Continuous Learning Points op.

Het zijn dus significant andere punten dan de Cisco Continuing Education Points.

Meer weten?

Wil je meer weten over het behalen van Cisco Continuing Education Points of over het claimen ervan? Neem vrijblijvend contact met me op via 030 658 2131 of herman.goedman@flane.nl. Ik help je graag!

Tags: ,

Geef een reactie