Blog index > Nieuwe, flexibele VMware-trainingen voor Horizon, Carbon Black en Tanzu
avatar

VMware-update: meer flexibiliteit in leren en nieuwe trainingen voor Horizon, Carbon Black, Tanzu en NSX Advanced Load Balancer

29 juli 2020
door Daniëlle Demeijer
vSphere

Er gebeurt van alles op het gebied van VMware-trainingen! Er zijn recent veel nieuwe trainingen geïntroduceerd en daar komt de komende tijd nog een flink aantal trainingen bij. Verder gaat VMware mee in de trend kleinere stukjes content aan te bieden door 5-daagse trainingen op te delen in 3-daagse en 2-daagse trainingen. Meer keuze en flexibiliteit voor de deelnemer en zijn/haar organisatie dus.

In deze blog zet ik alle ontwikkelingen op een rij.

VMware Horizon 8: 5 dagen = 3 + 2

In augustus en september lanceert VMware versie 8 van de Horizon-trainingen. De 5-daagse trainingen worden opgedeeld in 2 delen: een van 3 dagen en een van 2 dagen. Dit biedt de deelnemer een aantal voordelen:

 • De deelnemer kan de leerstof spreiden over de tijd zodat hij/zij nooit langer dan 3 dagen achtereen van de werkvloer is.
 • De deelnemer kan tussentijds ruimte creëren om de leerstof beter te verwerken.
 • De deelnemer die enkel op zoek is naar een introductie kan de 3-daagse training volgen en het daarbij laten.

Het betreft de volgende Horizon-trainingen in versie 8:

 • VMware Horizon 8: Troubleshooting Bootcamp (5 dagen)
  • VMware Horizon 8: Virtual Desktops Troubleshooting (2 dagen)
  • VMware Horizon 8: Infrastructure Troubleshooting (3 dagen)
 • App Volumes and Dynamics Environment Manager Troubleshooting Bootcamp (5 dagen)
  • VMware App Volumes and Dynamic Environment Manager (3 dagen)
  • VMware App Volumes and Dynamic Environment Manager Troubleshooting (2 dagen)

vSphere 7

Begin dit jaar kondigde VMware vSphere 7 aan en op dit moment zijn bijna alle vSphere-trainingen beschikbaar in versie 7. De basistraining blijft de 5-daagse VMware vSphere: Install, Configure, Manage (VSICM7).

Let op: de certificering VCP-DCV 2020 is op dit moment nog gebaseerd op het vSphere 6.7-examen. Hier lees je meer over vSphere 7 en VMware-trainingen.

Ben je in het bezit van een geldige certificering VCP-DCV 2019 en wil je deze upgraden naar VCP-DCV 2020? Dan heb ik goed nieuws! Je hoeft geen examen te doen als je een van onderstaande, door een trainer verzorgde, VMware-trainingen bijwoont:

Hoe makkelijk is dat!

Carbon Black

VMware heeft de beveiligingssoftware Carbon Black geïntegreerd in onder andere de VMware-producten AppDefense, Workspace One, NSX en SecureState. Hiermee krijgt VMware een leidende positie in de beveiliging van moderne cloudapplicaties.

Endpoint security is van groot belang nu steeds meer applicaties naar de cloud migreren en bedrijven steeds vaker met hybride clouds werken. Met een proactieve aanpak van potentiële bedreigingen op beveiligingsgebied maakt Carbon Black het mogelijk om sneller in te spelen op issues en om schade te voorkomen.

Het opleidingsaanbod van Carbon Black bevat korte, krachtige trainingsmodules voor system administrators en security operations managers:

Tanzu

Tanzu is een set van producten die een platform vormt om applicaties te ontwikkelen, te monitoren, te testen en uit te rollen in een containeromgeving. De producten vullen elkaar aan met als doel sneller en eenvoudige applicaties te kunnen ontwikkelen en uitrollen.

Onderdelen van Tanzu zijn:

 • Tanzu Kubernetes Grid
 • Tanzu Application Catalog
 • Tanzu Build Service
 • Tanzu Data Services

Er zijn op dit moment 2 Tanzu-trainingen beschikbaar:

Deze 1-daagse training is bedoeld voor infrastructuur- en vSphere-beheerders die verantwoordelijk zijn voor het implementeren en beheren van Kubernetes-clusters en workload. Tijdens deze training ligt de focus op het gebruik van VMware Tanzu Mission Control om Kubernetes-clusters in te richten en te beheren. Hoe kunnen deze clusters lokaal en in de cloud beheerd worden en hoe worden toegang, registratie en netwerkbeleid toegepast? De training bevat een praktijkgerichte oefenomgeving. Er zijn geen bijbehorende examens of certificeringen beschikbaar.

Deze 2-daagse training is bedoeld voor infrastructuur- en vSphere-beheerders die verantwoordelijk zijn voor het implementeren en beheren van Kubernetes-clusters. Tijdens deze training ligt de focus op het installeren van VMware Tanzu Kubernetes Grid op een VMware vSphere-omgeving en op het beheren van de Tanzu Kubernetes clusters. De training bevat een praktijkgerichte oefenomgeving. Er zijn geen bijbehorende examens of certificeringen beschikbaar.

NSX Advanced Load Balancer (Avi Networks)

Een load balancer wordt gebruikt wanneer je een webapplicatie aanbiedt met een hoge beschikbaarheid en schaalbaarheid, en je meerdere webservers wilt gebruiken om aanvragen af te handelen. Een load balancer fungeert als centraal aanspreekpunt van een webapplicatie en verdeelt aanvragen over een achterliggende set van servers.

Vanaf september zijn de volgende NSX Advanced Load Balancer-trainingen beschikbaar in het open rooster van VMware:

Onderstaande trainingen zijn nog niet beschikbaar in het Europese open rooster van VMware, maar wel als maatwerktraining af te nemen:

Meer weten?

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over de nieuwe VMware-trainingen? Laat het me weten! Stuur me een e-mail of bel me op 030 658 2131. Ik help je graag!

Tags: ,

Geef een reactie