Blog index > Continuous Learning: nieuw voor Cisco-partners
avatar

Continuous Learning: nieuw voor Cisco-partners

29 augustus 2016
door Herman Goedman

Vorig jaar kondigde Cisco ‘Continuous Learning’ aan als nieuw onderdeel van het Cisco-partnerprogramma. Wat is het? En nog belangrijker: wat betekent het concreet voor je organisatie en voor jou als medewerker?

Waarom Continuous Learning?

Met Continuous Learning wil Cisco bereiken dat partners zich voortdurend blijven ontwikkelen. De ontwikkelingen in de IT-wereld volgen elkaar in rap tempo op en partners moeten dus blijven werken aan het up-to-date houden van hun kennis.

Wat is Continuous Learning?

Maar wat is het nu precies? Continuous Learning is een puntensysteem waarbinnen allerlei kennis gerelateerde activiteiten (zogenaamde kennissessies) punten opleveren. E-learningmodules, video’s, klassikale trainingen of workshops, bijvoorbeeld. Alles wat gericht is op de verbreding en verdieping van de kennis bij partners, zowel voor de accountmanagers als voor de engineers. De kennissessies zijn gekoppeld aan één of meerdere architectuurspecialisaties.

Een partner spaart punten door medewerkers deel te laten nemen aan kennissessies. Die punten heeft de partner nodig om zijn specialisatie(s) te verlengen, het zogenaamde ‘renewen’. Iedere specialisatie kent een minimum aantal punten dat in de 12 maanden voorafgaand aan de renewal behaald moet zijn. De opgebouwde punten worden na de renewal weer op nul gezet.

Wat is de invloed van Continuous Learning op het bestaande Cisco-partnerprogramma?

Continuous Learning is een toevoeging op het bestaande Cisco-partnerprogramma, dat verder gelijk blijft. De voorwaarden waaraan accountmanagers, system engineers en field engineers moeten voldoen om een technologie- of architectuurspecialisatie te behalen en de voorwaarden rondom Hybrid IT blijven bestaan. Cisco zorgt er aan de andere kant echter voor dat partners juist tijd besparen door de introductie van de no-retest-strategie.

Wat heeft Continuous Learning met de no-retest-strategie te maken?

Cisco kondigde Continuous Learning en de no-retest-strategie tegelijk aan. De no-retest-strategie houdt in dat medewerkers van Cisco-partners examens die niet of nauwelijks zijn veranderd niet opnieuw af hoeven te leggen. (let op: dit geldt niet voor career- en specialistcertificeringen!) In plaats van hetzelfde examen nogmaals te moeten afleggen, zorgt Continuous Learning er nu voor dat partners nieuwe kennis op kunnen doen. Dus ja, Continuous Learning is een toevoeging op het bestaande Cisco-partnerprogramma, maar met de no-retest-strategie zorgt Cisco ervoor dat partners aan de andere kant tijd en geld besparen.

Continuous Learning: hoe werkt het precies?

Binnen het Cisco-partnerprogramma bestaan 5 architectuurspecialisaties:

  • Collaboration
  • Enterprise Networks
  • Security
  • Data Center
  • Service Provider

Iedere architectuur kent focusgebieden. Voorbeeld: de architectuur Security kent de volgende focusgebieden:

  • Next Generation Firewall & IPS
  • Policy & Access
  • Web & Email Security
  • Advanced Threats

Onder ieder focusgebied zijn kennissessies gedefinieerd die, afhankelijk van de duur, 1, 5, 10 of 20 punten opleveren. Alle trainingen (en bijbehorende focusgebieden en architecturen) bevinden zich in SalesConnect, de opvolger van de Partner Education Connection (PEC).

In SalesConnect kun je een kennissessie selecteren en starten (‘view’) of downloaden (‘download’). Let op: het starten van een kennissessie wordt in het systeem geregistreerd, maar het downloaden niet. De download-optie is bedoeld voor het volgen van sessies die voorbereiden op een online assessment. Na het succesvol afleggen van het online assessment worden de punten alsnog geregistreerd.

Hoeveel punten moet je organisatie in 1 jaar behalen?

Een partner die een architectuurspecialisatie wil behalen of vernieuwen, dient 100 punten te behalen per specialisatie. Voor technologiespecialisaties is dit 80 punten per specialisatie en voor Express-specialisaties is dit 40 punten per specialisatie. Dit geldt voor iedere specialisatie die verlengd moet worden na 31 oktober 2016. Wel geldt als overgangsregeling dat voor renewals tussen 31 oktober 2016 en 28 januari 2017 de helft van de punten volstaat.

SpecialisatiePunten vereist bij renewalPunten vereist in overgangsperiode (31 oktober 2016 tot 28 januari 2017)
Architectuurspecialisatie10050
Technologiespecialisatie8040
Express-specialisatie4020

Welke actie moet je organisatie nu ondernemen?

  1. Bepaal wanneer je specialisaties renewed moeten worden.
  2. Is dit op korte termijn? (november 2016 tot januari 2017) Stel dan op korte termijn een plan op waarin de relevante focusgebieden staan, waarin staat welke medewerkers een rol toebedeeld krijgen en bepaal hoe je de voortgang in de gaten houdt.
  3. Is dit op langere termijn? Dan gelden dezelfde acties, alleen heb je iets meer tijd om ze uit te voeren.

Mijn advies: verkijk je niet op de tijdsinspanning. 1 punt staat al snel gelijk aan 1 uur.

Binnenkort schrijf ik een blog over de voortgangsmonitoring, zoals die in Partner Self Service beschikbaar is.

Heb je in de tussentijd vragen over Continuous Learning? Laat het me weten. Ik adviseer je graag!

Tags: , , , , ,

Geef een reactie