Blog index > NetApp Learning Center: gratis trainingen en assessments
avatar

NetApp Learning Center: gratis trainingen en assessments

26 maart 2015
door Kees Boot

“Ik weet dat het NetApp Learning Center bestaat, maar ik heb het nog nooit gebruikt.” Dit hoor ik vaak van NetApp-partners wanneer ik hen spreek over NetApp-trainingen of advies geef over hun partnercertificering.

Toch zit het NetApp Learning Center boordevol informatie. Informatie die erg waardevol is voor NetApp-partners. Mits er op een slimme manier gebruik van gemaakt wordt natuurlijk.

Weet jij wat je in het NetApp Learning Center kunt vinden? En maak je gebruik van al die informatie die voor NetApp-partners gratis beschikbaar wordt gesteld?

Wat is het NetApp Learning Center?

Het NetApp Learning Center is een online portal waarin NetApp online trainingen en online assessments beschikbaar stelt. Deze trainingen en assessments zijn gratis voor NetApp-partners. Verder vind je er een catalogus met beschrijvingen van alle trainingsproducten die NetApp aanbiedt: online trainingen (Web Based Training – WBT), klassikale trainingen (Instructor-Led Training – ILT), assessments en examens. Ook heeft NetApp hier zijn leerpaden (Learning Paths) gedefinieerd en worden van iedere gebruiker de studiehistorie en de studieplannen bijgehouden.

Waarom heeft NetApp het NetApp Learning Center geïntroduceerd?

Voor iedere IT-leverancier, en dus ook voor NetApp, is het van groot belang dat de kennis van hun partners up-to-date is. De partners verkopen de NetApp-producten en -diensten immers door aan de klanten van NetApp. Om dit op een goede manier te kunnen doen, moeten de partners op de hoogte zijn van alle ins en outs en de klanten op een goede manier kunnen adviseren.

Leerpaden

In het NetApp-partnerprogramma, het certificeringsprogramma voor NetApp-partners, zijn verschillende rollen gedefinieerd. Onder andere de rollen van Partner Sales, Partner Systems Engineer en Partner Support Engineer maken onderdeel uit van het programma. In de leerpaden heeft NetApp gedefinieerd welke trainingen en examens door een bepaalde rol bijgewoond en afgelegd moeten worden om te voldoen aan de certificeringseisen. De leerpaden zijn uiterst bruikbaar bij het maken van ontwikkelplannen voor specialisten.

Studiehistorie en studieplannen

In het NetApp Learning Center worden de studiehistorie en de studieplannen van iedere gebruiker bijgehouden. De studiehistorie is belangrijk, want het Learning Center controleert op deze manier of jij hebt deelgenomen aan alle trainingen die verplicht zijn voor het behalen van een certificering. Iedere gebruiker is gekoppeld aan zijn/haar organisatie en jouw individuele certificeringen dragen dus bij aan de partnerstatus van jouw organisatie.

De studieplannen helpen je om een concrete planning te maken van de trainingen die je nog wilt volgen. Het kan immers best lastig zijn om trainingen en lopende werkzaamheden op elkaar af te stemmen.

Hoe maak je gebruik van het NetApp Learning Center?

Om toegang te krijgen tot het NetApp Learning Center heb je een NetApp Support ID nodig, eerder ook wel NOW-account genoemd. Hier kun je een NetApp Support ID aanmaken. Je NetApp Support ID dien je ook altijd door te geven wanneer je een klassikale training volgt bij een NetApp-opleider, zoals Fast Lane. Alleen dan wordt de door jou gevolgde klassikale training opgenomen in je studiehistorie en help je jouw organisatie de gewenste partnercertificering te behalen.

Laat goedkoop geen duurkoop worden

Voor NetApp-partners zijn alle online trainingen in het NetApp Learning Center gratis. Mijn advies: maak hier gebruik van! De beschikbare overzichtssessies en content op specifieke onderdelen zijn kort, laagdrempelig, gemakkelijk toegankelijk en te bekijken op het moment dat het jou uitkomt. Houd er wel rekening mee dat de content uit het NetApp Learning Center niet voldoende is om de NetApp-examens mee te behalen. Daarvoor ben je nog steeds aangewezen op de klassikale trainingen.

In 3 stappen naar een schat van kennis

Voer de volgende stappen uit als je de trainingen in het NetApp Learning Center wilt bekijken:

  1. Maak een NetApp Support ID aan. Zorg dat je gekoppeld bent aan jouw organisatie.
  2. Log in op het NetApp Learning Center.
  3. Klik op Catalog (afbeelding 1) en zoek in de beschikbare trainingen.
NetApp Learning Center

Afbeelding 1

Start vandaag nog

Maak een NetApp Support ID aan, log in en bekijk de mogelijkheden die het Learning Center jou biedt. Laat de online trainingen, gecombineerd met klassikale trainingen, je helpen om je werk nog beter uit te kunnen voeren. Kom je er niet uit? Laat het me weten. Ik help je graag verder.

Tags: , , , , , ,

One Response to “NetApp Learning Center: gratis trainingen en assessments”

  1. avatar Maarten de Boer schreef:

    URL naar Learning Center is op deze site onjuist. Moet zijn: http://learningcenter.netapp.com/
    MvrGr. Maarten de Boer (Atos)

Geef een reactie