Fast Lane is een wereldwijde Microsoft Learning Partner. Maar ook al ben je een wereldwijde speler, je moet op de lokale markt presteren. Want daar bevinden zich de klanten en partners. Een aantal vragen over hoe Fast Lane het partnership in Nederland invult.
Wat wil Fast Lane in Nederland bereiken?
Wij geloven in een ecosysteem waarin Microsoft, partners, klanten en opleidingspartners op zoek gaan naar een manier waarop zij de specialisten van de klant beter kunnen laten functioneren.
Het principe is immers simpel: als gebruikers en specialisten beter zijn opgeleid, gebruiken zij de producten beter en met meer plezier, is de tevredenheid groter en komt de organisatie op een hoger niveau.
In de markt van Microsoft-trainingen biedt Fast Lane iets extra’s. We zijn continu op zoek naar iets, dat aanvullend is op het toch al brede aanbod dat er ligt. Daarom bieden we geen standaard open roostertrainingen.
Hoe bereiken we dat ecosysteem?
Door eerst te kijken naar de huidige markt van Microsoft-trainingen. Daarin is een groot aantal opleiders actief, meer dan bij welke vendor dan ook.
Vervolgens zoeken we naar andere oplossingen. Niet om anders te zijn, maar om aan te vullen wat andere opleiders doen. Om nieuwe doelgroepen beter te voorzien van kennis en vaardigheden. Uiteindelijk ontstaat er dan een breder aanbod.
Als Fast Lane geen standaard Microsoft-trainingen in het open rooster biedt, waarin is het open rooster van Fast Lane dan anders?
In ons open rooster richten we ons vooral op de medewerkers die niet zo gemakkelijk 5 dagen achter elkaar van de werkplek weg kunnen zijn. Denk aan consultants die gedetacheerd zijn of beheerders die eigenlijk niet een volle week op een externe locatie kunnen zijn.
We delen onze klassikale Microsoft-trainingen op in blokken van 2 dagen. Tussen deze 2 blokken in, plannen we 2 weken voor zelfstudie en lab-oefeningen. We trekken de training dus uit over een periode van 4 weken. Eigenlijk zijn onze klassikale trainingen dus blended. En daardoor kunnen we ze ook een beetje inkorten.
Is dat niet slecht voor de bezetting van de docenten?
Als het fulltime docenten betreft wel. Omdat Fast Lane gebruikmaakt van docenten ‘uit de praktijk’ lost dit probleem zich vanzelf op. Deze MCT’ers (waarvan de meeste op MVP-niveau) hebben hun consultancyactiviteiten en kunnen de Microsoft-trainingen gemakkelijker in kleine blokken geven.
Kunnen we niet nog meer inkorten?
Dat doen we in de FastTracks. Daar pakken we een complete certificering, bijvoorbeeld MCSE Infractructure. In dit programma kunnen we het aantal klassikale dagen terugbrengen naar 60%. Dus de standaard 10 dagen doen we in 3 blokken van 2 dagen. Ook hier heeft de deelnemer in de tussentijd weer toegang tot de labs.
Onze ervaring is dat daar voor de meeste deelnemers wel het optimum ligt: de juiste verhouding van zelfstudie en klassikale training. De FastTracks vallen onder het subsidieprogramma Sectorplan ICT en zijn alleen in maatwerk beschikbaar.
Kosten Microsoft-trainingen van Fast Lane de deelnemer niet meer inspanning?
Wij vinden het belangrijk dat een deelnemer onze Microsoft-trainingen met plezier volgt en veel leert. Vooral aanvullingen uit de praktijk vinden wij, maar vooral onze cursisten, van toegevoegde waarde. Dat kunnen we op onze manier meenemen in de trainingen. Waarbij de deelnemer ook nog eens goed wordt voorbereid op het examen!
Dat betekent dat we van de deelnemer ook wat verwachten. Maar wie met plezier studeert, kan veel bereiken!
Meer weten over Microsoft-trainingen bij Fast Lane? Laat het me weten. Ik help je graag.
Tags: Microsoft-trainingen