Blog index > Cisco Select-certificering: alle wijzigingen op een rij
avatar

Cisco Select-certificering: alle wijzigingen op een rij

27 februari 2019
door Herman Goedman

In 2018 heeft Cisco belangrijke en ingrijpende wijzigingen doorgevoerd op het gebied van de Cisco Select-certificering. Wat is er destijds veranderd? En hoe heeft dit nu nog gevolgen voor Cisco Select-partners? In deze blog zet ik alles op een rij.

Cisco Select-certificering: wat is er gewijzigd?

Er is veel gewijzigd! Alle Express-specialisaties, de Small and Midsize Business (SMB)-specialisatie en de Advanced Unified Computing Technology-specialisatie zijn vervallen en vervangen door nieuwe Express-specialisaties.

Dit betekent voor alle Cisco Select-partners dat de hercertificering moet gaan plaatsvinden op basis van de eisen van de nieuwe Express-specialisaties.

Beschikt jouw organisatie nu over de Cisco Select-certificering op basis van één van onderstaande specialisaties, dan is 2019 voor jouw organisatie een transitiejaar.

  • Express Collaboration
  • Express Foundation
  • Express Networking
  • Express Security
  • Express Service Provider
  • Small and Midsize Business (SMB)

Cisco Select-certificering: hoe werkt de transitie van oud naar nieuw?

Dit hangt af van de ‘renewal date’ van je certificering, ook wel de ‘anniversary date’ genoemd. Ik hanteer de Nederlandstalige term hercertificeringsdatum.

De hercertificeringsdatum van je organisatie vind je in het PMA-tool in Partner Self Service.

Cisco Select-certificering: welke nieuwe Express-specialisaties zijn er?

Cisco heeft de volgende Express-specialisaties geïntroduceerd:

Je organisatie is inmiddels automatisch overgezet naar één van bovenstaande tracks, zonder dat je al aan de nieuwe eisen hoeft te voldoen. Dit hoeft pas wanneer je organisatie zich volgens de transitieregels moet hercertificeren.

Naar welke track je organisatie is overgezet vind je in onderstaande tabel.

Oude Express-specialisatiesNieuwe Express Tracks
Express Foundation
Express Networking
Small and Midsize Business (SMB)
Networking Track
Express CollaborationCollaboration Track
Express VideoCollaboration Track
Express Security
Express Security IPS
Express Security Web
Express Security Email
Express Security NGFW
Security Track
Advanced Unified Computing TechnologyData Center Track
Express Service ProviderService Provider Track

Cisco Express Tracks: de certificeringseisen

Op de Service Provider Express Track na zijn alle tracks opgebouwd rond 2 rollen: die van accountmanager en die van systems engineer. De Service Provider Express Track kent maar 1 rol.

Medewerkers voldoen aan een rol door examens te behalen, waarbij een aantal examens in een Pearson VUE-examencentrum afgelegd moet worden. Voor de SMB Track zijn alle examens online beschikbaar.

Voor de rol van accountmanager is het behalen van examen 700-150 ICS of 810-440 DTBAA een keuzemogelijkheid. Dit laatste examen is de afgelopen jaren een struikelblok gebleken en ik adviseer daarom het ICS-examen.

Rollen laten invullen door dezelfde medewerker, zoals dat vroeger mogelijk was, is niet langer toegestaan.

Alleen Select-partners die gebruik willen maken van de VIP (Value Incentive Program) rebate, moeten jaarlijks in januari 10 e-mailadressen aanleveren, waar een klanttevredenheidsonderzoek op wordt uitgevoerd. Deze eis staat bekend onder de naam CSAT (Customer Satisfaction).

Meer informatie

Alle nieuwe Express tracks zijn uitgewerkt op onze website. Heb je vragen rondom de Cisco Select-certificering? Dan kun je me altijd benaderen via 030 658 2131 of me een e-mail sturen.

Tags: , , ,

Geef een reactie