Blog index > Cisco Data Center: wijzigingen in de partnerspecialisaties
avatar

Cisco Data Center: wijzigingen in de partnerspecialisaties

4 februari 2016
door Herman Goedman

Cisco Data CenterCisco heeft recent een aantal wijzigingen doorgevoerd in de Advanced Data Center-specialisaties binnen het partnerprogramma. Wat verandert er precies en wat is de impact van de veranderingen op de huidige status van je organisatie en de plannen die er zijn?

Cisco-partnerprogramma in een notendop

Het partnerprogramma is erop gericht om de kennis, die noodzakelijk is om als Cisco-partner succesvol te zijn, inzichtelijk te maken. Het programma sluit aan op de 5 belangrijkste oplossingen binnen een organisatie:

  • Routing & Switching
  • Collaboration
  • Security
  • Data Center
  • Service Provider

Iedere oplossing kent eigen specialisaties en iedere specialisatie kent verschillende rollen:

  • Account Manager
  • Systems Engineer
  • Field Engineer

Bij een rol horen individuele certificeringen, examens en trainingen.

Het behalen van specialisaties leidt tot het behalen van Cisco-partnercertificeringen, zoals Premier of Gold. Ook leidt het tot korting op de aanschaf van Cisco-producten, zowel bij aanschaf als in de vorm van back-end rebates. De ontwikkeling van kennis, nodig voor het behalen van examens, betaalt zich daarom vaak binnen een half jaar terug.

Specialisaties voor Cisco Data Center

Voor de partners die zich richten op Data Center zijn er 3 verschillende specialisaties:

De Unified Fabric-specialisatie richt zich op de inzet van Nexus switching in het data center. In de Unified Computing-specialisatie staat de UCS-oplossing centraal. De Data Center-architectuur combineert beide technologiespecialisaties.

Een organisatie die aan de voorwaarden van een specialisatie voldoet, toont aan dat die de kennis in huis heeft om Cisco Data Center-oplossingen te verkopen, te ontwerpen, te implementeren en te beheren.

Specialisaties voor Cisco Data Center: wat is er veranderd?

Account Manager

De verdiepingsexamens 650-987 en 646-985 die eerder verplicht waren maken geen onderdeel meer uit van het programma. Het examen Cisco Selling Business Outcomes (810-403) volstaat nu voor alle 3 de Data Center-specialisaties.

Systems Engineer

Net als voor de accountmanager komt ook voor de systems engineer het examen 650-987 te vervallen. Het behalen van de examens 642-996 (Designing Cisco Unified Fabric) en 642-998 (Designing Cisco UCS) volstaat.

Field Engineer

Voor de field engineer wijzigt er niets. Wel werd recent duidelijk dat de vereiste specialisatie voor deze rol niet kan worden verlengd door het behalen van een CCIE Written-examen. Dit betekent dus dat field engineers ervoor moeten zorgen dat de examens 642-999 (UCS-implementatie), 642-035 (UCS-troubleshooting), 642-997 (Unified Fabric-implementatie) en 642-980 (Unified Fabric-troubleshooting) geldig blijven.

Wat is de impact van deze wijzigingen?

Is je organisatie op dit moment compliant? Met andere woorden: beschikt je organisatie over de benodigde Cisco Data Center-specialisaties? Dan hebben deze wijzigingen geen impact.

Is je organisatie op weg naar het behalen van één van de Cisco Data Center-specialisaties, dan is het zinvol om na te gaan of accountmanagers of system engineers één van bovenstaande vervallen examens gepland hebben staan. Die examens hoeven dan uiteraard niet langer afgelegd te worden.

Meer informatie over de architectuurspecialisatie Advanced Data Center, de Unified Computing-technologiespecialisatie en de Unified Fabric-technologiespecialisatie is te vinden op de Fast Lane-website. Natuurlijk kun je in het geval van vragen ook terecht bij je accountmanager of bij mij. We adviseren je graag.

Tags: , , , , ,

Geef een reactie