Blog index > Cisco Premier-partner: hoe word en blijf je het? – Fast Lane Blog
avatar

Cisco Premier-partner: hoe word en blijf je het?

15 januari 2019
door Herman Goedman

Cisco Premier-partnerCisco heeft de afgelopen maanden een flink aantal aanpassingen doorgevoerd in het Cisco Channel Partner Program. De hoogste tijd om een update te geven. Om de informatie behapbaar te houden, behandel ik de komende tijd telkens 1 onderwerp per blog. In de eerste blogs behandel ik de certificeringsniveaus, in latere blogs behandel ik de specifieke eisen per specialisatie.

Vandaag alles rondom Cisco Premier-partners. Hoe word je het en hoe zorg je ervoor dat je het blijft?

Hoe wordt je organisatie Cisco Premier-partner?

Wanneer je organisatie Cisco Premier-partner wil worden, zijn er 3 belangrijke onderdelen:

  1. Certificeringseisen
  2. Klanttevredenheidsmetingen
  3. Hybrid IT: on-premise- en cloud-oplossingen

Cisco Premier-partners en certificeringseisen

 De certificeringseisen voor Cisco Premier-partners zijn sterk vereenvoudigd. Er zijn 2 manieren:

  • Een Cisco Premier-partner dient te beschikken over 1 Advanced architectuurspecialisatie

of

  • Een Cisco Premier-partner dient te beschikken over 2 CCNA-gecertificeerde medewerkers of 1 CCNA- en 1 CCDA-gecertificeerde medewerker. In aanvulling hierop dient de organisatie over 1 Express Track te beschikken.

Manier 1

De eerste manier is best een stevige eis, met in ieder geval 1 en soms zelfs 2 CCNP-gecertificeerde medewerkers. Voor sommige organisaties is dit echter absoluut haalbaar. Daarnaast is het grote voordeel dat je organisatie Value Incentive Promotion (VIP) rebates ontvangt voor de producten die onder de desbetreffende architectuur vallen. Ook in RFP’s kan het gunstig zijn omdat je per domein over de ‘hoogste’ status beschikt.

Er zijn 5 Advanced architectuurspecialisaties beschikbaar:

Houd er rekening mee dat de inhoud van de architectuurspecialisaties veranderd is. In mijn latere blogs kom ik op de details terug, maar aarzel niet om contact met me op te nemen wanneer je eerder vragen hebt.

Manier 2

De tweede manier is eenvoudiger dan de eerste en zeker haalbaar voor een organisatie die Cisco-projecten uitvoert.

Er zijn 6 Express Tracks beschikbaar:

Alle tracks, met uitzondering van de Service Provider Track, kennen 2 rollen: een sales-rol en een engineer-rol. In iedere rol is minimaal 1 examen verplicht. De gemiddelde studiebelasting per rol is ongeveer 1 dag. De bijbehorende trainingen zijn veelal beschikbaar via de Cisco-distributeurs, via Fast Lane en via Cisco SalesConnect. De populairste tracks zijn de SMB Track, de Security Track en de Networking Track. De laatste vooral omdat Meraki hierin centraal staat. De Data Center Track is zwaarder in studiebelasting.

Ook de Express Tracks kunnen recht geven op VIP rebates in de VIP 32 New Business Track, die van augustus 2018 tot januari 2019 loopt. In februari start VIP 33. Voor meer informatie over de koppeling tussen de SKU’s (producten, diensten en licenties) en de certificeringseisen verwijs ik je naar deze pagina Cisco VIP 32.

Cisco Premier-partners en klanttevredenheidsmetingen

Een Cisco Premier-partner dient aan het einde van het eerste jaar tenminste 10 adressen aan te leveren waarop een klanttevredenheidsonderzoek wordt uitgevoerd. Eventuele lage scores dienen binnen 6 maanden te worden opgepakt.

Cisco Premier-partners en Hybrid IT

Een Cisco Premier-partner dient zowel on-premise- als cloud-oplossingen aan te bieden aan haar klanten, tenminste 1 van onderstaande Cisco-diensten:

  • Cisco Cloud Service
  • Cisco Managed Service
  • Cisco Powered Cloud Service
  • Cisco Powered Managed Service
  • Cisco Based-Partner Created Service

Voor meer informatie over deze diensten verwijs ik je naar deze pagina.

Hoe blijft je organisatie Cisco Premier-partner door een renewal?

Wanneer je organisatie Cisco Premier-partner wil blijven, dien je eigenlijk aan bovenstaande eisen te voldoen. Wil je vernieuwen met dezelfde Advanced architectuurspecialisatie, dan geldt een aanvullende eis van 100 Continuous Learning-punten. Voor meer informatie verwijs ik je naar mijn eerdere blog Continuous Learning: nieuw voor Cisco-partners.

Meer informatie

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over het behalen of behouden van de status van Cisco Premier-partner? Laat het me weten. Ik ben altijd beschikbaar voor het beantwoorden of uitzoeken van je vraag.

– – – – –

Dit is deel 1 van de blogreeks ‘Certificeringen en specialisaties voor Cisco-channelpartners’.

Tags: , , ,

Geef een reactie