Blog index > Trailhead en Salesforce-trainingen: wat hebben ze met elkaar te maken?
avatar

Trailhead en Salesforce-trainingen

3 april 2019
door Kees Boot
Trailhead

Bron: trailhead.salesforce.com

Trailhead: Salesforce omschrijft het als ’the fun way to learn’. Maar wat is het precies, wat kun je ermee en wat maakt het zo leuk? En wat is de relatie tot de klassikale Salesforce-trainingen? In deze blog geef ik antwoord op die vragen.

Op weg met Trailhead

Gaan werken met Salesforce is vergelijkbaar met het maken van een lange reis: je komt van alles tegen en ontdekt telkens nieuwe dingen. Het is niet voor niets dat Salesforce de naam Trailhead heeft gekozen voor haar e-learningoplossing. Trailhead helpt je op weg te gaan in de wereld van Salesforce.

Wat is Trailhead?

Trailhead bestaat uit e-learning tracks, zogenaamde ’trails’: losse modules en projecten rondom een bepaald onderwerp of product. Je vindt de trails hier. In de trails krijg je een rondleiding door veel onderdelen van de Salesforce-producten. Sommige trails zijn kort, sommige bevatten stof voor een hele week. Maar gemiddeld genomen hebben de trails een duur van 1 tot 2 uur.

Hoe ziet de structuur van een Trailhead trail eruit?

De structuur van een Trailhead trail is altijd gelijk. Een trail bestaat uit onafhankelijke modules, elk met een duur van 10 tot 40 minuten. Deze modules hebben altijd de volgende opbouw:

  • Learning Objective
  • Introductie
  • Uitleg met praktijkvoorbeelden
  • Tips en bronnen voor meer informatie
  • Praktijkoefeningen in de Salesforce-omgeving en quizzen

Het doen van de oefeningen en quizzen levert punten op waarmee je badges, superbadges en ranks kunt behalen.

De kracht van Trailhead zit in de simpelheid van dit model. Een groot voordeel is de consistente opbouw van de modules en de beperkte doorlooptijd. Een verloren uurtje kun je gebruiken om een of meerdere modules door te nemen.

Hoe vind je een geschikte Trailhead trail?

Op het moment van het schrijven van deze blog zijn er 132 trails beschikbaar met maar liefst 480 modules en 95 projecten. Dit aantal groeit wekelijks.

Om het vinden van een voor jou geschikte trail mogelijk te maken, zijn er verschillende selectiemogelijkheden beschikbaar.

Je kunt selecteren op niveau:

  • Beginner
  • Intermediate
  • Advanced

Je kunt selecteren op rol:

  • Admin
  • Business User
  • Developer

Je kunt selecteren op specifieke producten:

  • Commerce Cloud
  • Community Cloud
  • Marketing Cloud
  • Non Profit Cloud
  • Etc.

Voor ieder niveau, voor iedere rol en voor ieder product zijn trails beschikbaar.

Hoe kun je Trailhead gebruiken?

Je kunt de Trailhead trails op verschillende manieren gebruiken.

Voorbereiding

Met een trail kun je je voorbereiden op een klassikale Salesforce-training. De ervaring leert dat de hoeveelheid informatie in een 5-daagse klassikale training groot is. Wanneer je voor aanvang een voorbereidende trail als de Admin Beginner doorloopt, geeft dat je een enorme voorsprong en helpt het je de lesstof in de klassikale training beter te plaatsen.

Verdieping

De modules en projecten uit de trails kunnen je helpen met een stuk verdieping op bepaalde onderwerpen. De module Deep Learning and Natural Language Processing is hier een voorbeeld van.

Leerpaden: de Trailmix

Het is mogelijk leerpaden aan te maken met behulp van de Trailhead trails. We noemen dit een Trailmix. In de Trailmix combineer je verschillende trails of combineer je verschillende trails met klassikale Salesforce-trainingen. Fast Lane helpt je graag de voor jou optimale Trailmix samen te stellen.

Vandaag nog starten met Trailhead?

Voor het allereerste begin is de module Trailhead Basics beschikbaar. Ik daag je uit om 15 minuten te besteden aan deze module en je eerste 100 punten te verdienen.

Heb je vragen over Trailhead? Stuur me gerust een e-mail. Ik help je graag!

Tags:

One Response to “Trailhead en Salesforce-trainingen”

  1. avatar Rinus Nijman schreef:

    Goedemorgen,

    Ik ben op zoek naar een klassikale Salesforce gebruikerstraining(meerdere dagen) dus niet online.
    Kun je me adressen geven waar zo iets gevolgd kan worden ?

    Met vriendelijke groet,
    Rinus Nijman

Geef een reactie