Blog index > VCP: hoe behaal ik mijn certificering?
avatar

VCP: hoe behaal ik mijn certificering?

1 mei 2019
door Eline Klooster

VCP

Systeembeheerders moeten kunnen aantonen over bepaalde competenties te beschikken. Van alle certificeringen is de VMware-certificering al jaren één van de populairste. De certificering tot Virtual Certified Professional (VCP) voor Data Center Virtualization (DCV) is het meest gangbaar. De huidige certificering VCP-DCV behaal je voor VMware vSphere 6.7.

De certificering kan op meerdere manieren behaald worden, afhankelijk van je voorkennis, eerder afgelegde examens en eerder behaalde certificeringen. Het kan best lastig zijn de voor jou beste manier te ontdekken. Daarom zet ik in deze blog alle opties voor het behalen van de certificering VCP-DCV 2019 op een rij. Lees hier meer over de toevoeging van een jaartal in de naamgeving van de VMware-certificeringen.

Een VMware-training is soms verplicht

Het kan verplicht zijn om, voordat je een examen af mag leggen, deel te nemen aan een officiële VMware-training. Of dit voor jou geldt is afhankelijk van eventuele door jou eerder behaalde certificeringen. Verderop in deze blog licht ik de verschillende situaties verder toe.

Geldigheidsduur VMware-examens

VMware-examens waren altijd 2 jaar geldig. Dit is verleden tijd. Je leest er meer over in mijn blog VMware-certificeringen: 2 belangrijke wijzigingen toegelicht.

Situatie 1: je hebt nog nooit een VMware-training gevolgd of een VMware-examen afgelegd óf je beschikte ooit over een certificering op versie 3 of 4

Je begint met het volgen van een officiële VMware-training, want in deze situatie is het volgen van een training verplicht.

Je volgt één van onderstaande trainingen.

Na het volgen van de training, leg je het Foundation-examen (examencode 2V0-01.19) af. Dit is een online examen dat je thuis of op kantoor kunt afleggen. Je mag je boek en Google er dus bijhouden, als je de vragen maar binnen de gestelde tijd beantwoordt. Met het behalen van het Foundation-examen toon je aan dat je basiskennis van VMware vSphere beheerst, de fundering van alle andere VMware-producten.

Na het behalen van het Foundation-examen, leg je het examen VCP 6.7 2019 (examencode: 2V0-21.19) af op een Pearson VUE-examenlocatie. Wanneer je deze examens behaald hebt, ben je gecertificeerd voor VCP-DCV 2019.

VCP

Situatie 1

Situatie 2: je beschikt over de certificering VCP6.5-DCV

Er zijn 2 manieren om de certificering VCP-DCV 2019 te behalen, een met examen en een zonder examen.

Manier 1

Kies tussen één van onderstaande examens:

  • Professional vSphere 6.7 Delta Exam 2019 (2V0-21.19D)
    Dit is een delta-examen dat de verschillen tussen 6.5 en 6.7 behandelt. Het examen bevat 40 vragen.
  • Professional vSphere 6.7 Exam 2019 (2V0-21.19)
    Dit is het volledige examen dat het complete vSphere-product behandelt. Het examen bevat 70 vragen.

Welk examen je kiest is aan jou. De kosten van beide examens zijn gelijk en beide examens moeten op een Pearson VUE-examenlocatie afgelegd worden. Wanneer je één van de examens behaald hebt, ben je gecertificeerd voor VCP-DCV 2019.

VCP - situatie 2, manier 1

Situatie 2, manier 1

Manier 2

Volg één van onderstaande trainingen:

Welke training je kiest is aan jou. Wanneer je één van de trainingen afgerond hebt, ben je gecertificeerd voor VCP-DCV 2019. Je hoeft dan dus geen examen te doen.

VCP - situatie 2, manier 2

Situatie 2, manier 2

Situatie 3: je beschikt over de certificering VCP5-DCV of VCP6-DCV

Je bent niet verplicht een training te volgen, maar het is aanbevolen de training VMware vSphere 5.5 to 6.7: What’s New (VIWN) te volgen. Vervolgens leg je het examen VCP 6.7 2019 (examencode: 2V0-21.19) af op een Pearson VUE-examenlocatie. Wanneer je dit examen behaald hebt, ben je gecertificeerd voor VCP-DCV 2019.

VCP

Situatie 3

Situatie 4: je hebt in het verleden een vSphere 6.0-training gevolgd, maar nooit de certificering VCP behaald

Je begint met het volgen van de VMware-training VMware vSphere 5.5 to 6.7: What’s New (VIWN). Vervolgens leg je het online Foundation-examen af en daarna het examen VCP 6.7 2019 (examencode: 2V0-21.19) op een Pearson VUE-examenlocatie. Wanneer je de examens behaald hebt, ben je gecertificeerd voor VCP-DCV 2019.

VCP

Situatie 4

Situatie 5: je beschikt over een actieve certificering VCP van een andere VMware-oplossing (VCP-CMA, VCP-DTM, VCP-NV)

Je bent niet verplicht een training te volgen, maar het is aanbevolen de training VMware vSphere 5.5 to 6.7: What’s New (VIWN) te volgen. Vervolgens leg je het examen VCP 6.7 2019 (examencode: 2V0-21.19) af op een Pearson VUE-examenlocatie. Wanneer je dit examen behaald hebt, ben je gecertificeerd voor VCP-DCV 2019.

VCP

Situatie 5

Situatie 6: je beschikt over de certificering VCP-DW 2018

Wanneer je beschikt over de certificering VCP-DW 2018, dan geldt voor jou hetzelfde als voor iedereen op wie situatie 1 van toepassing is. Je volgt een training, legt het online Foundation-examen af en vervolgens het examen VCP 6.7 2019 op een Pearson VUE-examenlocatie. Wanneer je de examens behaald hebt, ben je gecertificeerd voor VCP-DCV 2019.

VCP

Situatie 6

Examenvoorbereiding VCP

Een gedeelte van de onderwerpen die tijdens de examens aan bod komen, worden niet behandeld in de officiële VMware-trainingen. Wil je toch goed voorbereid deelnemen aan de examens? Dan is de examentraining VMware vSphere 6.7: Exam Preparation Workshop (VMWAREPREP) misschien iets voor jou.

Hoe boek je je VMware-examen?

Klik hier voor het boeken van het vSphere Foundation-examen (examencode: 2V0-602).

Klik hier voor het boeken van het VMware Certified Professional 2019 – Data Center Virtualization-examen (examencode: 2V0-21.19)

Klik hier voor het boeken van het VMware Certified Professional 2019 – Data Center Virtualization Delta-examen (examencode: 2V0-21.19D)

Klik op de knop ‘Register Now’, log in en boek je examen.

Succes!

Succes met het behalen van de VCP-certificering! Heb je na het lezen van mijn blog nog vragen? Neem dan gerust contact met mij op of met één van mijn collega’s. Wij helpen je graag!

Tags: , ,

Geef een reactie