Blog index > "Help! Ik heb 2 CSCO ID's. Wat nu?"
avatar

“Help! Ik heb 2 CSCO ID’s. Wat nu?”

30 september 2015
door Karin Martens

CSCO ID“Hi Karin, ik heb mijn 3 CCNP Routing & Switching-examens gehaald, maar ik zie nergens terug dat ik nu de CCNP Routing & Switching-certificering heb gehaald. Hoe kan dat? En kun je me helpen?”

Wanneer wij Cisco-partners helpen met het in kaart brengen, behalen en behouden van hun Cisco-partnercertificeringen, wordt deze vraag mij wel eens gesteld. Een medewerker heeft een aantal examens behaald, maar krijgt de bijbehorende certificering niet toegewezen.

Geen prettige situatie.

De medewerker heeft er immers hard voor gestudeerd. Daarnaast is de Cisco-partnercertificering van zijn werkgever vaak afhankelijk van deze certificering.

Gelukkig is de oplossing niet ver weg. Het probleem heeft te maken met het CSCO ID.

Wat is een CSCO ID?

Een CSCO ID is een persoonlijk en uniek nummer dat automatisch gegenereerd wordt als je je registreert voor een Cisco-examen. Of je je examen nu boekt via de website van Pearson VUE, het exameninstituut voor Cisco-examens, of Pearson VUE belt om dit te regelen: wanneer je voor het eerst een Cisco-examen aflegt, genereert Pearson VUE een CSCO ID voor je. Na het afleggen van je examen vind je je CSCO ID terug op je scoreformulier.

Een CSCO ID wordt ook wel ‘Cisco ID’ genoemd.

Let op: een CSCO ID is iets anders dan een CCO ID. Een CCO ID is de gebruikersnaam waarmee je inlogt op de Cisco-website.

Wat is een Pearson VUE-account?

Je kunt je Cisco-examen op 2 manieren boeken: telefonisch of online. Wanneer je je examen online wilt boeken, dien je eerst een account aan te maken op de website van Pearson VUE. Dit heet een Pearson VUE-account. Wanneer je vervolgens een Cisco-examen boekt, ik schreef het hierboven al, genereert Pearson VUE een CSCO ID voor je.

Wat is het verband tussen een Pearson VUE-account en een CSCO ID?

Een CSCO ID is altijd gekoppeld aan een Pearson VUE-account. Zonder een CSCO ID kun je geen Cisco-examens afleggen. Daarom genereert Pearson VUE een CSCO ID voor je als je voor het eerst een Cisco-examen boekt.

Is het een probleem als je 2 Pearson VUE-accounts hebt?

Het is niet handig om 2 Pearson VUE-accounts te hebben. 2 accounts betekent, wanneer je met ieder account Cisco-examens geboekt hebt, 2 CSCO ID’s. Het ene examen wordt gekoppeld aan het ene CSCO ID en het andere examen wordt gekoppeld aan het andere CSCO ID. Cisco ziet op deze manier niet dat jij misschien wel alle examens voor een bepaalde certificering behaald hebt en kent jou de certificering dus niet toe. Terwijl je die eigenlijk wel verdient.

Hoe los je dit op?

Het is zaak dat de 2 Pearson VUE-accounts en de 2 CSCO ID’s samengevoegd worden zodat alle behaalde Cisco-examens in 1 account terechtkomen en aan 1 CSCO ID hangen. Je dient een case in bij Pearson VUE en legt hen het probleem voor. Vervolgens ontvang je een formulier waarop je de gegevens in moet vullen die horen bij de 2 CSCO ID’s. Pearson VUE verwerkt deze informatie en neemt contact met je op.

Let op: deze case moet je zelf indienen. Iemand anders kan dit niet voor je doen.

Hoe kun je voorkomen dat je 2 CSCO ID’s hebt?

CSCO IDAllereerst is het natuurlijk handig om de inloggegevens van je Pearson VUE-account niet te vergeten. Mocht dit toch een keer gebeuren, klik dan op ‘Forgot my username’ of ‘Forgot my password’. Maak geen nieuw account aan!

Let op: ook wanneer je van werkgever wisselt, hoef je geen nieuw Pearson VUE-account aan te maken. Je kunt de gegevens in je account eenvoudig wijzigen.

Succes met je Cisco-examen!

Heb je vragen over je CSCO ID, over je Pearson VUE-account of over het boeken van je examen? Neem gerust contact met me op. Ik help je graag!

Tags: , , ,

Geef een reactie