Blog index > SUSECon 2015: interview met Marijn de Vos en Emiel Brok
avatar

SUSECon 2015: een interview met Marijn de Vos en Emiel Brok, Country Manager Benelux en Training Manager EMEA bij SUSE

5 oktober 2015
door Jeroen Kuipers
SUSECon, Emiel Brok

Emiel Brok, Training Manager EMEA

SUSECon, Marijn de Vos

Marijn de Vos, Country Manager Benelux

Van 2 t/m 6 november vindt SUSECon, het wereldwijde congres van SUSE, voor het eerst plaats in Amsterdam. Reden genoeg om Marijn de Vos, Country Manager Benelux bij SUSE, en Emiel Brok, Training Manager EMEA bij SUSE, een aantal vragen te stellen.

Wat is SUSECon precies?

Marijn: “SUSECon is het wereldwijde congres van SUSE waarin alle (industrie-)experts worden samengebracht om kennis te delen over Linux en andere Open Source-oplossingen. Het vindt plaats van 2 tot en met 6 november 2015 in het prachtige Amsterdam. SUSE heeft voor de Beurs van Berlage gekozen vanwege de centrale ligging en het feit dat het vlakbij het centraal station ligt.”

“Het is al de derde keer dat SUSECon plaatsvindt maar het congres vindt voor het eerst in Europa plaats, in Amsterdam”, vult Emiel aan. “Dit is dus een unieke kans om SUSECon een keer van dichtbij mee te maken. Daarnaast is het event uniek om zijn content. 91 verschillende sessies over allerlei Linux-, maar ook andere Open Source-oplossingen.”

Voor wie is SUSECon bedoeld?

Marijn: “SUSECon is ervoor bedoeld om kennis rondom Linux, maar ook andere Open Source-oplossingen, met elkaar te delen. Vooraanstaande IT-bedrijven in de Open Source-wereld verzorgen keynote-sessies, er worden klantencases behandeld, er worden productpresentaties gegeven en er wordt gekeken naar toekomstige ontwikkelingen, trainingen en partnerupdates. Kortom: er is voor ieder wat wils, van CTO tot system administrator, van directeur tot student, van eindklant tot distributeur.”

Wat kunnen bezoekers verwachten?

Emiel: “Bezoekers kunnen kiezen uit maar liefst 91 sessies. 17 daarvan zijn diepgaande technische sessies. Op 20 stands zijn SUSE-experts aanwezig om de bezoekers bij te praten over een specifiek onderwerp. Daarnaast bieden wij bezoekers de mogelijkheid om zich kosteloos te certificeren voor Certified Linux Administrator en Certified Linux Professional. Als laatste is er voldoende ruimte om te netwerken op de beursvloer. Bezoekers kunnen daar ook bijpraten met toonaangevende bedrijven in de Open Source-technologie.”

Er is dus genoeg te doen en voor ieder wat wils. Wat zijn volgens jou de grootste publiekstrekkers?

Marijn: “Die vraag vind ik lastig te beantwoorden. Wanneer ik iets specifieks noem, doe ik iets anders tekort! Het hangt allemaal af van je persoonlijk interesses en/of belangen. Het event biedt in ieder geval een goede balans tussen bijvoorbeeld meer algemene keynotes en deep dives in de techniek.”

Voorgaande jaren waren andere grote vendoren, zoals VMware, Microsoft en SAP ook vertegenwoordigd op SUSECon. Is dat dit jaar weer zo?

Emiel: “Ja, dat is dit jaar wederom het geval. Alle grote partners van SUSE zijn aanwezig. Naast VMware, Microsoft en SAP ook HP, Intel, Fujitsu en MicroFocus. De lijst van sponsoren groeit overigens nog steeds en zal de komende tijd verder worden uitgebreid.”

Worden er belangrijke aankondigingen gedaan, denk je?

Marijn: “Voorgaande jaren was dit altijd het geval dus dat verwacht ik wel.”

Wanneer zich bij een vendor belangrijke ontwikkelingen voordoen, is het belangrijk dat zowel partners als eindgebruikers op de hoogte blijven. Wat is het belang van trainingen voor SUSE?

Emiel: “Het belang van het volgen van officiële SUSE-trainingen wordt steeds groter. Enerzijds omdat de technologie steeds ingewikkelder wordt en anderzijds omdat goede trainingen bijdragen aan het effectief inzetten van de nieuwe hard- en software. Het stelt partners en eindklanten in staat de nieuwe IT-doelstellingen te behalen. Tijdens SUSECon zal hier ruimschoots aandacht aan worden besteed.”

“SUSE is een pionier op het gebied van open source-software en levert betrouwbare, interoperabele oplossingen voor Linux en cloud-infrastructuren”, vult Marijn aan. “Om effectief gebruik te kunnen maken van de veelzijdigheid van SUSE is goede opleiding essentieel. SUSE heeft verschillende 3- tot 5-daagse opleidingen beschikbaar die aansluiten op iedere individuele trainingsbehoefte. In de Benelux is Fast Lane de committed trainingspartner die de SUSE-trainingen organiseert en uitvoert.”

Wat moet je doen als je aanwezig wilt zijn op SUSECon?

Marijn: “Kaarten kopen kan op meerdere manieren. Er is een dagkaart beschikbaar voor de dinsdag en er zijn full conference-passen beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen deze kaarten kopen via hun SUSE-contactpersoon of rechtstreeks via de SUSECon-registratiepagina. Overigens kunnen kaarten ook via Fast Lane gekocht worden tegen een aantrekkelijke prijs. Mijn advies is dan ook om even contact met Fast Lane op te nemen.”

Hartelijk dank, Marijn en Emiel, voor deze heldere uitleg. Ik weet zeker dat SUSECon een succes gaat worden. Tot dan!

Wil je meer weten over de kaarten voor SUSECon die je tegen een aantrekkelijke prijs via Fast Lane kunt kopen? Neem gerust contact met me op.

Geef een reactie