Blog index > Cisco Learning Credits: 5 veelgestelde vragen
avatar

Cisco Learning Credits: 5 veelgestelde vragen

19 november 2015
door Marjolein Marinissen

Cisco Learning Credits“Ik wil mijn training graag met Cisco Learning Credits betalen, maar hoe werkt dat precies?” of: “Hoe kom ik erachter of mijn organisatie nog Cisco Learning Credits beschikbaar heeft?” Het zijn vragen die vaak aan mijn collega’s en mij gesteld worden wanneer cursisten zich willen inschrijven voor een Cisco-training.

In deze blog behandel ik 5 veelgestelde vragen.

1. Wat zijn Cisco Learning Credits?

Cisco Learning Credits zijn virtuele credits die gebruikt kunnen worden ter betaling van geautoriseerde Cisco-trainingen, Cisco-examenvouchers en bijzondere Cisco-events, zoals Cisco Live. Een betaalmiddel dus, dat door Cisco in het leven geroepen is. Cisco Learning Credits hangen altijd aan een SO-nummer. 1 Cisco Learning Credit heeft een waarde van $ 100.

2. Hoe, waar en waarom bestel je Cisco Learning Credits?

Je bestelt de Cisco Learning Credits op dezelfde manier, bij dezelfde organisatie en vaak op hetzelfde moment als je de hardware, software of services van Cisco inkoopt.

Op het moment dat je de Cisco Learning Credits aanschaft, hoef je nog niet te weten waarvoor je de credits precies in gaat zetten. Het is echter aan te raden hier al wel goed over na te denken. Ten eerste omdat je organisatie op het punt staat Cisco-producten aan te schaffen. Daarmee moeten meerdere mensen binnen de organisatie op korte termijn kunnen werken. Het is dus belangrijk dat je de juiste kennis in huis hebt. Daarnaast wil je weten hoeveel credits je ongeveer aan moet schaffen om deze kennis op te kunnen doen. Je reserveert op deze manier budget voor opleidingen, iets wat in projecten vaak vergeten wordt.

Mijn advies: zoek contact met een Cisco-opleider, zoals Fast Lane, en laat de opleider je helpen met het in kaart brengen van de kennisbehoefte en het geven van een realistische inschatting van de investering die gedaan moet worden.

3. Hoeveel Cisco Learning Credits heeft jouw organisatie?

In de Cisco Learning Credits Management Tool kan jouw organisatie zien hoeveel credits er beschikbaar zijn en welke transacties er al zijn uitgevoerd. Iedere organisatie heeft een zogenaamde Team Captain, iemand die verantwoordelijk is voor de Cisco Learning Credits. Deze persoon heeft toegang tot de Cisco Learning Credits Management Tool en ontvangt een notificatie bij iedere transactie.

4. Hoe lang zijn Cisco Learning Credits geldig?

Cisco Learning Credits zijn 365 dagen geldig vanaf de dag dat ze in de Cisco Learning Credits Management Tool geactiveerd zijn. Cisco wil jouw organisatie hiermee aanmoedigen de credits op tijd in te zetten voor het doel waarvoor ze bestemd zijn: het opdoen van Cisco-kennis.

Zijn de Cisco Learning Credits van jouw organisatie al verlopen, maar wil je ze toch nog graag gebruiken? Dan kun je de credits opnieuw activeren. Het opnieuw activeren is eenmalig mogelijk en, indien succesvol, zijn de Cisco Learning Credits nog 6 maanden geldig.

Een aantal voorwaarden:

  • De credits zijn niet langer dan 6 maanden geleden verlopen.
  • Je kunt duidelijk uitleggen waarom de credits nog niet gebruikt zijn.
  • Je kunt een trainingsplan overleggen waarin vermeld staat hoe jouw organisatie de credits gaat inzetten.

5. Hoe en waar wissel je Cisco Learning Credits in?

Je kunt Cisco Learning Credits inwisselen bij Cisco zelf of bij door Cisco aangewezen opleiders, zoals Fast Lane. Wanneer je Cisco Learning Credits wilt gebruiken ter betaling van bijvoorbeeld een training, dan geef je het SO-nummer waaraan de credits hangen door aan Fast Lane. Wij boeken de Cisco Learning Credits vervolgens van het SO-nummer af en bevestigen je deelname aan de training. Zo simpel is het!

Meer vragen?

Heb je naar aanleiding van het lezen van deze blog aanvullende vragen, laat het me dan gerust weten. Ik help je graag!

Tags:

Geef een reactie