Blog index > "Wanneer je kennis én ervaring hebt kun je leuke klussen doen"
avatar

“Wanneer je beschikt over kennis én ervaring kun je heel leuke klussen doen”

28 april 2016
door Erik van de Bunt

Next Cisco Generation EventOp vrijdag 22 april vond het Next Cisco Generation Event plaats: een samenwerking tussen Cisco, Fast Lane en stichting NASC met als doel jonge talenten te koppelen aan IT-bedrijven.

Naast sprekers als Edwin Prinsen, directeur Cisco Nederland, Herman Goedman, directeur Fast Lane Benelux, en Ed Osterholt, Technical Consultant Datacenter bij Vosko, kreeg ook Johan Oosterwaal het woord. Hij vertelde de aanwezige mbo- en hbo-studenten hoe hij bij i-share ICT Consultants en zusterorganisatie Fast Lane werkt aan de ontwikkeling van zijn Cisco-kennis. Een kort verslag van zijn gesprek met Herman Goedman, die hem een aantal vragen stelde.

Johan, je bent in mei 2014 bij ons gestart in een talentontwikkelprogramma. Kun jij aangeven waar je toen stond?

“Het was het begin van mijn carrière als Cisco-netwerkengineer. Een aantal jaren eerder had ik een carrièreswitch gemaakt en was ik de IT ingerold. Ik had mijn CCNA-certificering behaald en vervulde inmiddels een aantal jaren de functie van helpdeskmedewerker bij een Cisco-georiënteerde IT-organisatie. Ik merkte dat de kennis die ik op dat moment had niet voldoende was. Van klanten kreeg ik vragen die ik niet altijd kon beantwoorden omdat ze soms buiten de scope van CCNA vielen.

Ik besefte dat de markt CCNP-niveau vereist en was toe aan een volgende stap. Bij i-share, en zusterorganisatie en IT-opleider Fast Lane, kon ik werken aan het behalen van mijn CCNP-certificering én direct praktijkervaring opdoen.”

Lees verder op de blog van zusterorganisatie i-share ICT Consultants: “Wanneer je beschikt over kennis én ervaring kun je heel leuke klussen doen”

Tags: , , , ,

Geef een reactie