Uw Citrix-cursusmateriaal in een digitale vorm

Tijdens uw Citrix-training ontvangt u digitaal cursusmateriaal: uw cursusmateriaal in HTML5-formaat en in PDF-formaat. Dit digitale cursusmateriaal vervangt het papieren cursusmateriaal. Indien gewenst kunt u zelf de PDF afdrukken óf een ingebonden cursusboek bestellen bij Citrix.

Digitaal cursusmateriaal: hoe werkt het?

Fast Lane heeft u een Student Resource Link gestuurd. Houd deze link bij de hand, want deze link biedt u toegang tot de training en het cursusmateriaal.

Om aan de Citrix-training deel te kunnen nemen, dient u minimaal 3 dagen voor aanvang van de training (maar wanneer u graag zelf een papieren, ingebonden cursusboek bij Citrix wilt bestellen, zo vroeg mogelijk - zie punt 5) de volgende stappen te doorlopen:

 1. Ga naar training.citrix.com en log in met uw MyCitrix-gebruikersnaam en -wachtwoord. Heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. U heeft een MyCitrix-account nodig om toegang te krijgen tot het leervolgsysteem van Citrix. Weet u niet zeker of u een MyCitrix-account hebt? Raadpleeg dan uw organisatie. Meer informatie vindt u hier.
 2. Klik op de Student Resource Link die u van Fast Lane hebt gekregen.
 3. U ontvangt een registratiemelding voorzien van informatie over de training (o.a. locatie, datum). Klik op de Enroll-button om akkoord te gaan met deelname aan de training. De training is nu toegevoegd aan uw MyTraining-pagina. U heeft nu uw cursusmateriaal klaargezet zodat alles op de eerste dag van de training beschikbaar is.
 4. U krijgt direct na Enrollment de mogelijkheid om uw cursusmateriaal af te drukken of te bestellen bij Citrix.
 5. De knop 'Order Now' geeft u de mogelijkheid om een papieren, ingebonden versie van het cursusboek te bestellen bij Citrix. Het boek wordt na online betaling van de verzendkosten (afhankelijk van de dikte van het cursusboek $ 15 - $ 25) afgeleverd op het adres dat u hierbij opgeeft. Citrix hanteert een bezorgtermijn van 1 à 2 weken. Zo vroeg mogelijk 'Enrollen' is dus aan te raden.

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Het overige cursusmateriaal komt beschikbaar op de eerste dag van de training, niet eerder.
 • Het cursusmateriaal komt beschikbaar via uw persoonlijke MyCitrix-account. Zorg dat u uw MyCitrix-gebruikersnaam en -wachtwoord bij de hand hebt tijdens de training. De training wordt volledig via MyCitrix verzorgd.
 • Volgt u de training CXD-203 of CXD-300? Dan raden wij u aan om voorafgaand aan de training de gratis e-learningmodule CXA-104: Citrix XenApp 7.6: Overview te volgen. De module heeft een duur van 1 uur.

Neem uw tablet, e-reader of laptop mee

Wij raden u aan om uw tablet, e-reader of laptop mee te nemen naar de training zodat u uw cursusmateriaal op uw eigen device kunt openen. Dit vergemakkelijkt het uitvoeren van de opdrachten. Wij adviseren u geen gebruik te maken van een smartphone, vanwege het kleine formaat van het scherm.

Belangrijke informatie voor deelnemers aan een Citrix XenMobile-training

Volgt u de (Citrix XenMobile-)training CXM-202, CXM-303 of CXM-302? Dan is het belangrijk om een mobiel device (smartphone of, beter, tablet; iOS of Android) mee te nemen naar de training omdat u dit device gaat toevoegen aan de XenMobile implementatie.

Het device dat u meeneemt naar een XenMobile training moet aan de volgende voorwaarden en aanbevelingen voldoen:

 • Uw mobiele device mag geen onderdeel zijn van een andere MDM-oplossing of kan tijdens de training hiervan losgekoppeld worden. Aan het eind van de training zal het device worden opgeschoond zonder dat u reeds aanwezige gegevens kwijtraakt.
 • Niettemin adviseren wij om een testdevice mee te nemen zodat 'ongelukjes' zijn uitgesloten.
 • Wij kunnen gebruik van een iPad aanraden vanwege compatibiliteit die t.g.v. wildgroei bij Android niet voor alle devices is gegarandeerd.

De voordelen van digitaal cursusmateriaal van Citrix

 • Uw cursusmateriaal blijft, ook na de training, beschikbaar.
 • Uw cursusmateriaal wordt regelmatig automatisch geüpdatet. U beschikt dus te allen tijde over de laatste versie.
 • Uw HTML5-cursusmateriaal is interactief. Vraag-/antwoordopdrachten en/of multimedia zijn erin opgenomen.
 • U mag het cursusmateriaal zo vaak openen als u wilt, in meerdere browsers.
 • U mag cursusmateriaal te allen tijde afdrukken of bestellen (zie hierboven)

System Requirements

 • Internetverbinding (WiFi, LAN of WAN)
 • Webbrowser ondersteunt HTML5

NB. Tot september 2014 publiceerde Citrix het cursusmateriaal via de applicatie LockLizard SafeGuard. Citrix blijft voor beperkte tijd toegang tot LockLizard SafeGuard ondersteunen. Op gegeven moment zal er definitief overgegaan worden tot uitsluitend publicatie via HTML5-browsers.