Fast Lane is UNICEF Business Buddy. Namens iedere Fast Lane-cursist doneren we 1 euro aan het project Plastic Bricks in Ivoorkust. Door plastic in te zamelen en te recyclen tot bouwstenen, worden klaslokalen gebouwd. Zo kunnen meer kinderen naar school. Daar helpen wij graag aan mee!

Plastic afval: bouwstenen voor de toekomst

De stad Abidjan produceert elke dag 288.000 kilo plastic. Hiervan wordt slechts vijf procent verkocht voor recycling, vooral door vrouwen. Helaas levert dit hen veel te weinig op. Tegelijkertijd gaan in Ivoorkust 1,6 miljoen kinderen en jongeren niet naar school. Het plasticrecycling-programma 'Plastic afval: bouwstenen voor de toekomst' biedt hoop voor de toekomst van kinderen, jongeren en vrouwen in Ivoorkust.

UNICEF traint moeders en jongeren in het verzamelen, veilig opslaan en verwerken van plastic afval. Bij onze recyclingfabriek wordt plastic afval bij de vrouwen opgekocht voor een eerlijke prijs. De fabriek verwerkt het plastic afval tot bouwstenen, die worden gebruikt voor de bouw van nieuwe klaslokalen.

Met hulp van donoren heeft UNICEF sinds 2020 de volgende resultaten kunnen behalen:

  • 3200 kinderen kunnen naar school.
  • 64 klaslokalen gebouwd met gerecyclede plastic bouwstenen.
  • 616 ton afval gerecycled met de inzet van vrouwen.

Meer weten?

Heb je vragen? Neem contact met ons op via 030 658 2131 of info@flane.nl. We vertellen je graag meer!