Blog index > VCP6.5-DCV: hoe bereid jij je voor op deze certificering? – Fast Lane Blog
avatar

VCP6.5-DCV: voorbereiden met de training VMware ICM of de FastTrack?

18 september 2018
door Eline Klooster
VCP6.5-DCV

Bron: https://www.vmware.com/education-services/certification/vcp6-5-dcv.html

In 2006 behaalde ik mijn eerste VMware-certificering. Het was de VCP-certificering in versie 2, vergelijkbaar met de huidige certificering VCP6.5-DCV. Toentertijd was dat de enige beschikbare VMware-certificering. Dit bleef zo bij versie 3, maar bij versie 4 kwam daar verandering in. Inmiddels is er de mogelijkheid om je te certificeren voor onderstaande technologieën.

  • Data Center Virtualization (DCV)
  • Network Virtualization (NV)
  • Cloud Management and Automation (CMA)
  • Desktop and Mobility (DTM)
  • Digital Workspace (DW) – nieuw

VCP6.5-DCV: wat is het?

De certificering VCP6.5-DCV is een van de populairste VMware-certificeringen. VMware biedt je met deze certificering de mogelijkheid om aan te tonen dat je over voldoende kennis en ervaring beschikt om een VMware vSphere-omgeving op te bouwen, te beheren en te troubleshooten.

VCP6.5-DCV: waarom zou je de certificering willen behalen?

Ik gaf het hierboven al aan: met het behalen van de certificering laat je zien over bepaalde kennis en ervaring te beschikken. Dat is prettig voor je huidige werkgever, maar ook handig voor jezelf als je bijvoorbeeld op zoek gaat naar een nieuwe baan. Veel VMware-partners zijn verplicht om een bepaald aantal gecertificeerde medewerkers in dienst te hebben.

Maar het behalen van de certificering dient ook een ander doel. Mijn ervaring is dat, nadat je een 5-daagse VMware-training hebt gevolgd, niet alle informatie goed blijft hangen. Als je je echter gaat voorbereiden op het doen van een examen en dus het behalen van een certificering, bestudeer je de stof intensief. Op deze manier haal je veel meer uit de training.

VCP6.5-DCV: voor wie is de certificering bedoeld?

De certificering VCP6.5-DCV is bedoeld voor IT-professionals die zich bezighouden met de installatie, configuratie en het onderhoud van een VMware vSphere-omgeving. Daarnaast is de certificering bedoeld voor IT-professionals die zich bezighouden met de andere producten van VMware, want die andere producten hebben VMware vSphere als basis. Tot slot is de certificering ook bedoeld voor professionals die zijdelings te maken hebben met de VMware-producten. Zij kunnen hiermee aantonen dat zij kennis hebben van het product en een goede gesprekspartner zijn.

VCP6.5-DCV: hoe kun je de certificering behalen?

Ik verwijs je graag door naar de blog VCP: hoe behaal ik mijn certificering? die ik eerder schreef. Deze blog is nog steeds actueel.

VCP6.5-DCV en voorbereiding: wanneer kies je voor welke training?

Zoals je in mijn blog over het behalen van de VCP-certificering kunt lezen, zijn er in het kader van de examenvoorbereiding meerdere wegen die naar Rome leiden. Een veelgestelde vraag is: wanneer kies je voor het volgen van de training VMware vSphere 6.7: Install, Configure, Manage (VICM) en wanneer voor de VMware vSphere: Fast Track (VVFT)?

De training VMware vSphere 6.7: Install, Configure, Manage (VICM) kies je wanneer je helemaal nieuw bent met de VMware-omgeving óf wanneer je er al een tijdje mee werkt, maar nog nooit een VMware-training hebt gevolgd. Tijdens deze training leer je wat een VMware virtual datacenter is, maak je kennis met de verschillende onderdelen, leer je hoe je het installeert en configureert, hoe het dagelijks beheer werkt en komt troubleshooting kort aan bod. Er is voldoende tijd om, in een gesimuleerde praktijkomgeving, aan de slag te gaan met de opgedane theorie.

De VMware vSphere: Fast Track (VVFT) kies je wanneer je helemaal nieuw bent met de VMware-omgeving en heel veel wilt én kunt leren in een korte tijd. De training heeft een duur van 5 dagen en is intensief. In aanvulling op de leerstof die tijdens de VICM aan bod komt, leer je veel over het troubleshooten van de verschillende onderdelen.

Meer weten over de VCP6.5-DCV?

Neem gerust contact met me op via 030 658 2131 of stuur me een e-mail. Ik help je graag verder!

Tags: , ,

Geef een antwoord