VMware ESX on NetApp Storage Systems (NAVMW)

NetApp en VMware

Van 30 augustus t/m 4 september biedt Fast Lane de training !VMware ESX on NetApp Storage Systems (NAVMW). Fast Lane ontwikkelde deze training in samenwerking met NetApp.

De training is bedoeld voor systeembeheerders en system engineers die verantwoordelijk zijn voor de implementatie en het beheer van de VMware ESX server in een NetApp storage omgeving.

Om het beste rendement uit de training te kunnen halen, wordt de student aangeraden te beschikken over een basiskennis op het gebied van de werking van VMware ESX, Windows, Linux / Unix en het NetApp Storage System.

De training behandelt de configuratie en het beheer van een VMware ESX server. Verder wordt de koppeling van deze server met het NetApp Storage System besproken, waarbij gebruik gemaakt wordt van de FCP, iSCSI, CIFS en NFS protocollen. De training geeft best practices over de back up en restore van VMware ESX Server data en LUN’s op het NetApp Storage System. Tot slot wordt de configuratie van de VMware ESX server en het NetApp Storage System in een High Availability clusteromgeving besproken.

Na afloop van de training is de student in staat een koppeling te maken tussen de VMware ESX server en het NetApp Storage System. Verder kan de student het dagelijks beheer op zich nemen dat bij deze werkzaamheden komt kijken.

Voor meer informatie over NetApp en VMware training en certificering neemt u contact op met Fast Lane via 030 658 2131 of e-mail.


Gerelateerde trainingen:
NetApp trainingen
VMware trainingen

ShareAholic buttons
Bookmark and share this: