Naast Cisco en NetApp trainingen nu ook VMware trainingen in Fast Lane portfolio

Geautoriseerde VMware trainingen bij Fast Lane

UTRECHT, 10 maart 2010 – Fast Lane breidt haar trainingsaanbod uit door, naast geautoriseerde Cisco en NetApp trainingen, nu ook geautoriseerde VMware trainingen aan te bieden. Zij gaat hiervoor een samenwerking aan met HP en Compu’Train, waarmee zij nu één van de grootste VMware trainingaanbieders in Nederland zijn. Fast Lane was al langere tijd op zoek naar een specialist die haar portfolio op het gebied van VMware kon verrijken en HP Education Services was reeds geautoriseerd trainingspartner van VMware. Door de samenwerking kunnen de partijen de cursisten een hogere doorgangsgarantie bieden, omdat het aanbod is gecentraliseerd. De trainingen worden aangeboden op ruim tien locaties in Nederland en worden verzorgd door ervaren VMware Certified Instructors.

Een VMware training bestaat voor de helft uit theorie en de helft uit praktijkoefeningen. Voor de praktijkoefeningen beschikt HP Education Services over een eigen Remote Datacenter met meer dan 3.000 servers en meer dan 750 TB aan storage. Hierdoor kan iedere cursist de praktijkoefeningen op een eigen server doen en elke mogelijke praktijksituatie simuleren. Met dit concept is het mogelijk om trainingen op elke denkbare locatie te geven, zelfs bij de klant zelf. Mede door de bereikte schaalvergroting is het mogelijk om de cursussen tegen een scherpe prijs aan te bieden.

Herman Goedman, directeur Fast Lane Benelux over de samenwerking: "Wij bieden in samenwerking met Compu’Train al Cisco en NetApp-trainingen. Om de driehoek netwerk, storage en virtualisatie compleet te maken waren wij ook op zoek naar een goede partner op het gebied van VMware-trainingen. Door de samenwerking met HP zijn we nu gezamenlijk in staat geautoriseerde VMware-trainingen te bieden. Wij zijn verheugd onze cursisten dit complete portfolio te kunnen bieden."

Hendrik Derlagen, business development manager bij HP Education Services: "Meer dan 50 procent van de verkochte Industry Standard Servers is een HP server en HP’s BladeSystem heeft in Nederland een aandeel van meer dan 70 procent. Juist deze servers vormen een belangrijke bouwsteen van de meeste virtualisatieprojecten bij klanten die hun datacenter willen moderniseren. Een groot deel van die klanten kiest voor VMware en heeft derhalve behoefte aan gecertificeerde trainingen. Door ondermeer deze samenwerking met Compu’Train en Fast Lane én ons remote datacenter zijn we in staat klanten snel en effectief de juiste gecertificeerde VMware-trainingen te geven, waar in Nederland zij zich ook bevinden."

"Er bestaat al een aantal jaren groeiende aandacht voor virtualisatie", reageert Bahtiyar Koçan, productmanager bij Compu'Train. "De standaarden zijn inmiddels bij veel organisaties bekend. Echter, de details worden nu steeds belangrijker. Veel klanten zijn klaar voor een verdere professionaliseringsslag. Door de samenwerking kan Compu'Train haar klanten naast basiscursussen ook de nieuwe VMware-specialist cursussen bieden op het gebied van Performance, Troubleshooting en Security."


Bekijk het aanbod aan VMware trainingen op de Fast Lane website
VMware training op technologie
VMware training op datum


Meer informatie
Voor meer informatie over Cisco, NetApp en VMware trainingen neemt u contact op met Fast Lane via 030 658 2131 of e-mail.

ShareAholic buttons
Bookmark and share this: