Java Cloud-Native

Microservice Development-trainingen

Powered by XDEV

Leer hoe je efficiënte en krachtige microsoervices in Java ontwikkelt.

Maatwerktrainingen

Wij verzorgen een training speciaal voor jouw organisatie

Events

JCON-ONLINE 2021
5 t/m 8 oktober

Fast Lane-nieuws

Volg ons op LinkedIn
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Waarom Microservices & Java Cloud-Native?

Cloud computing en microservices veranderen de volledige software business. Volgens een onderzoek van O'Reilly is meer dan 30% van de grotere organisaties gestart met het gebruik van microservices. De belangrijkste voordelen zijn meer flexibiliteit van functies, snellere verwerking, betere schaalbaarheid en meer productiviteit van developers. Meer dan 80% van de developers wereldwijd verwacht dat microservices de komende jaren de standaard gaan worden. Meer dan de helft mist echter de kennis en vaardigheden om dit daadwerkelijk te bereiken. Als IT-opleider is het ons doel om Java-developers te helpen aan de slag te kunnen met microservices.

Java verandert drastisch: het traditionele Java is niet geschikt voor de cloud

De manier waarop we de afgelopen 25 jaar gewend zijn geweest onze bedrijfsapplicaties te bouwen, verandert fundamenteel. Apps moeten eenvoudig te bouwen zijn, en moeten betrouwbaar en schaalbaar zijn om goed in de cloud te kunnen draaien. Daarnaast moeten de kosten minimaal zijn. Monolithische apps zijn daar echter niet geschikt voor. Om te kunnen voldoen aan de vereisten, moeten grote applicaties worden opgedeeld in veel afzonderlijke microservices. Microservices kunnen onafhankelijk van elkaar worden ontwikkeld, getest en ingezet, en draaien binnen hun eigen container- en JVM-omgeving.

Helaas is de traditionele benadering van applicatieservers, en zelfs de JVM, niet geschikt voor het uitvoeren van gecontaineriseerde microservices. De opstarttijd van de JVM is te lang en het geheugengebruik is te hoog, waardoor traditionele Java de moderne serverloze functies niet bij kan houden. Hetzelfde geldt voor traditionele databaseprogrammering en monolithische database-servers.


Microservice Development-trainingen

Wil je meer weten over onze Microservices-trainingen? Neem vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)30 658 2131 of stuur ons een bericht. We helpen je graag verder!