Cisco-channelpartnerprogramma

In het Cisco-channelpartnerprogramma onderscheidt Cisco de volgende certificeringen:

Cisco-channelpartnerprogrammaGold-certificering
Een Gold-partner dient 4 architectuurspecialisaties te behalen en aan aanvullende eisen te voldoen.Cisco-channelpartnerprogrammaPremier-certificering
Een Premier-partner dient 1 architectuurspecialisatie te behalen óf 2 CCNA-gecertificeerde individuen in dienst te hebben en 1 specialisatie te behalen. Daarnaast moet aan aanvullende eisen voldaan worden.


Cisco-channelpartnerprogrammaSelect-certificering
Een Select-partner dient 1 specialisatie te behalen.Authorized Technology Provider (ATP)-programma
Een ATP-programma is alleen toegankelijk voor partners die hiervoor zijn uitgenodigd door Cisco. Een Cisco-partner die een ATP-certificering wil behalen dient te beschikken over een aantal gecertificeerde medewerkers en dient aan aanvullende voorwaarden te voldoen.

CertiTool
Een Cisco-channelpartnercertificering behalen en behouden is een tijdrovend karwei. Verschillende medewerkers volgen trainingen en leggen examens af en het partnerprogramma wijzigt geregeld. Wijzigingen die nauwkeurig in de gaten gehouden moeten worden. Het missen van een wijziging kan immers het verliezen van de partnercertificering tot gevolg hebben.

CertiTool is een database waarin de voorwaarden voor partnercertificering en de door de medewerkers behaalde examens en specialisaties samenkomen. In één oogopslag is te zien welke acties er ondernomen moeten worden, nu en in de toekomst. Wij zorgen ervoor dat CertiTool te allen tijde up to date is.

Lees meer over CertiTool

No-retest en Continuous Learning van Cisco: wat zijn het? [blog]
Hybrid IT: een must voor Cisco-partners [blog]
Value Incentive Program (VIP): verhoog de winstgevendheid van je organisatie [blog]
Geschreven door Herman Goedman, Business Manager Cisco

Meer informatie
Heeft u een vraag over het Cisco-channelpartnerprogramma? Laat het ons weten via 030 658 2131 of info@flane.nl. Wij helpen u graag!