Functionaris Gegevensbescherming (FG)

 

Who Should Attend

Iedereen die (mede) verantwoordelijk is of wordt voor de gegevensbescherming binnen 1 of meerdere organisaties.

Prerequisites

Je hebt technische ICT- en juridische kennis op het gebied van privacy. Relevante certificeringen zoals CISSP, CISM, C|CISO, CEH etc. zijn een pre, maar zijn geen vereiste. Kennis van bedrijfsprocessen is voor het goed uitoefenen van de functie een vereist.

Course Objectives

De leergang Functionaris Gegevensbescherming (FG) heeft als doel de FG continue op de hoogte te houden en het verhogen van kennis op zijn vakgebied.

Course Content

In de Europese Algemene Verordening en Meldplicht Datalekken is opgenomen dat het aanstellen van een Functionaris Gegevensbescherming verplicht wordt. (uiterlijk 25 mei 2018). De aanwijzing van een FG is niet langer vrijblijvend, maar verplicht voor organisaties die veel persoonsgegevens verwerken. Voorbeelden zijn gemeenten, provincies, maar ook onderwijs- en zorginstellingen.

De leergang Functionaris Gegevensbescherming bestaat in de basis uit de volgende vakgebieden die ieder door gespecialiseerde en gecertificeerde docenten worden behandeld:

  • Juridisch, 1 dag; Bekend met nationale en Europese gegevensbeschermingswetten en -gebruiken (ISO/NEN) evenals diepgaande kennis van de AVG.
  • Organisatorisch, 2 dagen; Voldoende kennis van de administratieve regels en procedures van de organisatie en de uitvoering van dagelijkse werkzaamheden.
  • ICT-technisch, 2 dagen; Kennis van de bedrijfstak en de (ICT) organisatie van de verantwoordelijke. De FG dient voldoende inzicht te hebben in de uitgevoerde gegevensverwerking, de informatiesystemen en de behoefte van de verantwoordelijke op het gebied van veiligheid van gegevens en gegevensbescherming.

Doorlopende training: FG's dienen de kans te krijgen bij te blijven op het gebied van gegevensbescherming. Het streven moet zijn het kennisniveau van de FG doorlopend te verhogen en hij of zij moet aangemoedigd worden om aan trainingen over gegevensbescherming/security issues en andere vormen van professionele ontwikkeling deel te nemen.

Klassikale leergang van 5 dagen. De 6e dag bestaat uit examentraining en vindt minimaal 1 week na de klassikale leergang plaats en wordt afgesloten met een elektronisch examen waarin alle onderwerpen aan de orde komen.

Prijs & Delivery methods

Online training

Duur
5 dagen

Prijs
  • 3.950,– €
Klassikale training

Duur
5 dagen

Prijs
  • Nederland: 3.950,– €

Op dit moment is deze training niet beschikbaar in het open rooster. De kans is echter groot dat wij u toch een passende oplossing kunnen bieden. Wij horen graag wat uw specifieke wensen zijn. U bereikt ons via 030 658 2131 of info@flane.nl. We helpen u graag!